Catalunya

Boye: l’informe de l’advocat general del TJUE està «allunyat de l’actual dret de la UE»

L’advocat de Puigdemont considera que omet punts que creu que són fonamentals

Boye: l’informe de l’advocat general del TJUE està «allunyat de l’actual dret de la UE»

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha defensat que l’informe de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) està «allunyat de l’actual dret de la Unió Europea» i omet punts que considera fonamentals.

Ho ha dit en una entrevista al diari ‘VilaWeb’, després que aquesta setmana l’informe apuntés que la Justícia belga no pot rebutjar l’entrega dels encausats per l’1-O reclamats pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, basant-se en el risc que es violin els seus drets fonamentals si no demostra deficiències sistèmiques i generalitzades a Espanya, una cosa que assegura que el sorprèn.

Quan li han preguntat si atribueix la conclusió de l’informe a pressions externes, ha respost textualment que confia plenament en l’Advocacia General com a part de les institucions europees malgrat que considera que l’informe conté «un plantejament jurídic destructiu, inconsistent, inabastable».

Per a Boye, l’informe «reflecteix una visió allunyada de la realitat i obre la via a un risc molt seriós de destruir el que queda a la UE en termes de defensa dels drets i de les llibertats».

Notícies relacionades

A més, ha considerat que les conclusions de l’informe busquen «salvar la competència del Tribunal Suprem espanyol a risc d’enfonsar la viabilitat d’Espanya» com a Estat.

A la pregunta de si creu que va generar expectativa quan a l’octubre es va pronunciar sobre la tornada de Puigdemont a Espanya, ha assegurat que manté la mateixa estratègia de defensa que llavors i que no improvisa: «Hem fet el que havíem de fer en tot moment».