Estratègies divergents

Oriol Junqueras avisa que no l’«intimiden» els que veuen amb «mandra» el diàleg

El líder d’ERC no esmenta Junts en la seva rèplica però les seves paraules es pronuncien hores després que els postconvergents segellin la seva sortida de la taula de negociació

Oriol Junqueras avisa que no l’«intimiden» els que veuen amb «mandra» el diàleg

Blanca Blay / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha defensat la taula de diàleg i ha garantit que, de la mateixa manera que no s’han deixat «intimidar» pels que els «van tancar a la presó», tampoc els intimidaran ara aquells a qui els fa «mandra» defensar els drets de Catalunya «a tot arreu».

Així ho ha assegurat Junqueras, que ha participat amb el líder de Bildu, Arnaldo Otegi, en un acte del Jovent Republicà a Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona), hores després que el secretari general de JxCat, Jordi Turull, hagi donat un cop de porta a la participació dels postconvergents en la taula de diàleg amb el Govern central, que ha comparat amb un grup de WhatsApp, i hagi fet una crida a no deixar-se portar per «cants de sirena enverinats».

Sense posar-ho «fàcil» a ningú

«No ens deixarem intimidar per ningú. No ens hem deixat intimidar pels que ens han tancat a la presó i tampoc ens deixarem intimidar per aquells a qui els fa mandra defensar els drets d’aquest país a tot arreu», ha exclamat Junqueras, sense fer menció directa a les crítiques de JxCat a la taula del diàleg.

El líder republicà ha garantit que ERC continuarà «confrontant» amb «qui sigui necessari» en defensa de la democràcia, la llibertat i els drets nacionals dels «Països Catalans», i ha donat per fet que no l’hi posaran «fàcil a ningú».

Els poders de l’Estat

«És evident que hi ha molts poders dins l’Estat espanyol que no volen que hi hagi cap taula de negociació del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, però aconseguim fets: que els governs d’aquest país i de l’Estat espanyol s’asseguin en una taula i que hi hagi un reconeixement del conflicte polític», ha ressaltat.

Segons Junqueras, el «conflicte polític» es resoldrà, «potser no només», però «també», amb una taula de negociació.

Fruit de moltes derrotes

Junqueras ha recordat que ERC i la seva organització juvenil, Jovent Republicà, són les formacions «més represaliades» de la història de Catalunya, però ha destacat que «mai s’han rendit», ja que són «els que mai es cansen, els que mai abandonen la lluita, sota cap circumstància».

«La realitat del nostre país és fruit de moltes derroted, però estem convençuts que som la llavor de totes les victòries», ha apuntat.

En aquest sentit, ha insistit que els republicans estan disposats a teixir aliances i complicitats amb tots els pobles que lluiten per la seva llibertat a Europa i la resta del món, i ha celebrat que la comunitat internacional s’hagi mostrat, segons el seu parer, disposada a acompanyar Catalunya «en el camí de la negociació» i «en la lluita antirepressiva».

Otegi recomana combatre

Notícies relacionades

Per la seva banda, Otegi ha animat els joves a mantenir una actitud combativa i ha remarcat que, de vegades, les formacions d’esquerra exhibeixen com a lema davant la ultradreta el «no passaran», si bé ha assenyalat: «Avui direm ‘no ens pararan’, als que volem construir la nostra república no ens pararan».

«Somrieu, perquè lluitarem; somrieu perquè guanyarem», ha afegit Otegi.