Crisi territorial

Illa reclama a Aragonès que convoqui també la taula de diàleg catalana: «Sense ella no solucionarem res»

  • El líder del PSC exigeix al president de la Generalitat que «compleixi el que està acordat» un dia després de la seva reunió amb Sánchez

1
Es llegeix en minuts
EFE

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha apressat aquest dissabte el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a convocar la taula de partits de Catalunya per promoure el diàleg «entre catalans» en paral·lel a les reunions entre governs. Illa ha fet aquesta petició després de la reunió d’aquest divendres a la Moncloa entre Aragonès i el president del Govern, Pedro Sánchez.

«La política és diàleg i dialogar no és cedir, sinó que és un exercici de respecte, escolta i contrastos de punts de vista per buscar una solució política, i això és el que li convé a Catalunya», ha destacat en una intervenció en el Consell Nacional del PSC, celebrat a Terrassa (Barcelona).

El líder del PSC ha destacat que política també és «complir el que està acordat» i, en aquest sentit, ha recordat a Aragonès que encara no s’ha posat en marxa la taula de partits catalans. «Em dirigeixo al president Aragonès perquè posi en marxa el diàleg entre catalans, en què participi tothom, perquè sense això no solucionarem res», ha demanat.

Contra l’«espiral de divisió»

En un moment d’«espiral de la divisió», Illa ha destacat que l’esperit del PSC és «unir Catalunya» i ha assegurat que, per treballar en aquest objectiu, el seu partit necessita governar. En aquest sentit, el Consell Nacional d’aquest dissabte ha confirmat els 84 candidats per a les eleccions municipals del 2023, entre els quals els alcaldables de Girona, Lleida i Tarragona, mentre que el candidat a Barcelona, amb Jaume Collboni com a probable nom, es ratificarà al novembre.

Notícies relacionades

Després de l’arxivament de la causa contra l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, en el marc del cas del Consell Esportiu de la localitat, Illa li ha dedicat una menció especial i ha remarcat que tots els candidats del PSC «juguen net i són honrats».

En al·lusió al cas de corrupció que portarà a judici la presidenta del Parlament i de JxCat, Laura Borràs, Illa ha expressat el seu respecte per la presumpció d’innocència però ha remarcat que Catalunya necessita «unes institucions ordenades», que sempre han de «posar-se per davant de tot».