Política

Podem destitueix per Telegram el seu portaveu parlamentari a l’Aragó

Maru Díaz li ha anunciat el cessament a Nacho Escartín per un missatge de Telegram

Marta de Santos ocuparà el seu lloc

Podem destitueix per Telegram el seu portaveu parlamentari a l’Aragó

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

El portaveu del grup parlamentari de Podem a les Corts d’Aragó ha anunciat aquest matí que ha sigut destituït per Maru Díaz, la líder de la formació morada en la comunitat. La coordinadora de Podem Aragó «m’ha enviat aquest matí un missatge de Telegram en el qual m’informa que em cessa com a portaveu a les Corts d’Aragó, funció que ja no exerceixo després d’una votació ‘online’ en el Consell Ciutadà i sense debat previ», ha escrit a les seves xarxes. 

«Tot i que ha sigut un anunci sorprenent, per la meva banda (com sempre he fet) acato la decisió presa i, allà on sigui, continuaré treballant amb alegria per millorar la vida de la gent, com a diputat i com a persona compromesa en moviments socials i cooperatius», ha informat Escartín. 

Maru Díaz posarà «persones de confiança», segons Escartín. Serà Marta de Santos la que ocupi el seu lloc en la representació i s’ha de veure si afecta alguna més de les seves funcions en el grup parlamentari, en què Marta Prades exercirà de portaveu adjunta. «Políticament crec que és el moment de sumar, i per això vaig assistir divendres passat a l’acte de Yolanda Díaz. Toca recuperar esperança i persones, per aconseguir millors resultats polítics per canviar la vida de la gent». 

«No oblidem el focus de l’important. Tenim un Govern a Espanya i a l’Aragó on hem de consolidar els avenços i ampliar els drets a unes vides dignes i amb benestar.  Feijóo no és l’alternativa per a la nostra societat, perquè el seu únic projecte és desmuntar-ho tot. Perquè no ho aconsegueixi, ens necessitem a tots i a totes. Aquí no sobra ningú i, amb aquest ànim constant i positiu, continuo sumant», ha incidit Escartín, que va ser divendres passat a la presentació de Sumar, amb Yolanda Díaz al capdavant, a Madrid.

«Els reptes col·lectius del present i el futur necessiten la nostra millor versió. És la que he intentat donar com a portaveu de Podem a les Corts d’Aragó i, com sempre, continuaré esforçant-me com a diputat i persona compromesa amb una societat millor, més justa, equitativa i lliure», ha conclòs l’aragonès, que continuarà com a diputat en el Parlament aragonès dins del grup d’Unides Podem, que reorganitzarà possiblement les funcions dels seus cinc membres a les Corts. «Entenc que passaré a ser diputat ras».

Escartín creu que no hi ha «una raó política per prendre aquesta decisió perquè la gent em comunica que estaven contents amb mi com a portaveu, però ara s’ha de pensar en positiu i això és Sumar, que ens permetrà fer un projecte potent. Veurem quin recorregut té», explica l’exportaveu cessat només set dies després de mostrar tot el seu suport a la formació de Yolanda Díaz, a la qual s’ha brindat per ajudar en tot el possible des del setembre.

«El que he preferit és anunciar-ho jo, dir-ho amb franquesa i elegància. Em segueix molta gent i crec que és bo que comuniqui les coses que em passen. Tampoc passa res, s’ha de seguir endavant. Jo soc una persona amb experiència», ha explicat Escartín, que admet que Maru Díaz no li ha trucat per comunicar-li personalment la decisió o explicar-l’hi. «No he parlat amb ella».

Notícies relacionades

El polític de Podem creu que ha fet una feina «constant» en la seva funció com a portaveu, tant per fora com per dins, «en el treball que no es veu en la relació amb els socis, una tasca de la qual estic molt satisfet».

Entén Escartín que la seva decisió és «una decisió electoralista», però «l’accepto amb ‘fair play’, tot i que crec que no és un moment gaire intel·ligent» per prendre-la. «M’han tallat el cap només set dies després d’anar a l’acte de Sumar», ha conclòs Escartín.

Temes:

Aragó Podem