Cas Villarejo

El jutge Andreu volia permetre la consulta del 9-N per després detenir Artur Mas, llavors president

«Crec que hauria sigut més ridícul deixar-los fer la consulta», diu el magistrat en uns àudios en què també participen Villarejo, José Luis Olivera i Adrián de la Joya

El jutge Andreu volia permetre la consulta del 9-N per després detenir Artur Mas, llavors president

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu era partidari de permetre la consulta del 9-N del 2014 i detenir després el llavors president de la Generalitat, Artur Mas, segons es desprèn d’uns àudios de l’excomissari Villarejo que publica aquest dijous el diari digital El Món.cat.

La conversa recollida en aquests àudios es va produir en el transcurs d’un dinar que va tenir lloc el 4 de novembre del 2014, en què a més del jutge Andreu van participar l’excomissari José Manuel Villarejo, el cap del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), José Luis Olivera, el president de ‘La Razón’, Mauricio Casals, i l’empresari Adrián de la Joya.

En aquests àudios, el jutge de l’Audiència Nacional es mostra partidari de permetre la consulta participativa del 9-N per treure-li valor, mentre que Olivera se’n burla i assegura que s’ha registrat deu vegades per votar, una amb el nom de Santiago Bernabéu.

Notícies relacionades

També Villarejo considera un error «prohibir» el 9-N perquè, diu amb un to de mofa en aquesta conversa, és com prohibir una «festa campera», en al·lusió a la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional.

«Crec que hauria sigut més ridícul deixar-los fer» la consulta, assenyala tot seguit el jutge Andreu, referint-se també a la suspensió acordada per l’alt tribunal, per a així poder «desqualificar-la» com si fos una «pallassada».

Temes:

Artur Mas