Espionatge

Podem demana al jutge que incorpori els àudios de Villarejo amb Cospedal i Ferreras al cas Kitchen

Considera que aquesta informació és d’«evident rellevància» després que l’ex secretària general del PP deixés de ser investigada en la causa

Podem demana al jutge que incorpori els àudios de Villarejo amb Cospedal i Ferreras al cas Kitchen

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

Podem ha sol·licitat aquest dimecres al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, que instrueix el cas Kitchen sobre les presumptes maniobres de la denominada ’policia patriòtica’ per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas que incorpori a aquesta causa les converses recentment publicades per diversos mitjans de comunicació entre el comissari jubilat José Manuel Villarejo i l’exsecretària general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, així com entre Villarejo i el periodista Antonio García Ferreras.

En el seu escrit, a què ha tingut accés aquest diari, la formació morada exigeix al jutge que aclareixi per què aquest material no ha sigut incorporat encara al sumari malgrat l’«evident rellevància per a l’objecte de la investigació» i, expliqui si hi ha més gravacions d’igual rellevància que estiguin en possessió de la unitat policial de suport al Jutjat.

L’assumpte es considera important després de la decisió del titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de no continuar investigant l’ex secretària general del partit, malgrat que, segons semblen evidenciar les gravacions, se sent com Cospedal  «conspira» amb Villarejo contra els que eren llavors els dirigents de Podem.

Indagacions fora del control judicial

«Villarejo presumptament posa en coneixement de la llavors ministra de Defensa unes suposades indagacions portades a terme per determinats comandaments policials, al marge de tot control judicial, consistents a fabricar informes i proves falses per tal de «buscar la ruïna» al partit polític Podem i a alguns dels seus dirigents», assenyala l’escrit.

Les suposades informacions falses sobre Podem van ser, segons el partit, entregades «des d’aquestes mateixes instàncies policials a determinats mitjans digitals, tot això amb l’indissimulat objectiu de desprestigiar rivals polítics en un context de contesa electoral». 

La formació qualifica de «reveladores» la conversa de Villarejo amb l’excap de la UDEF José Luis Olivera, que afirma que «tampoc és gaire costós endossar un compte a Pablo Iglesias de fa 5 anys i després que ho expliquin», o amb «professionals de la comunicació com Mauricio Casals i Antonio García Ferreras, que reconeix expressament en les esmentades gravacions que les informacions que es van emetre des del seu mitjà de comunicació eren falses».

«Un tema de l’hòstia contra Podem»

Notícies relacionades

L’escrit s’acompanya de diversos enllaços d’accés a alguns dels àudios difosos en diferents mitjans de comunicació, com el que permet sentir com el comissari assenyala a Cospedal que tenia «un tema de l’hòstia contra Podem», i ella respon: «Això és una bomba. Jo ho vull».

Segons la representació lletrada de Podem, els àudios venen a mostrar pràctiques «reiterades i sistemàtiques d’òrgans policials dependents del Ministeri de l’Interior de fabricació d’informació falsa» contra el partit morat i els seus dirigents «per a la seva posterior divulgació en determinats mitjans de comunicació». Es tractaria, afegeix l’escrit, de fets «extremadament greus i que, sens dubte, tenen una evident connexió amb la present causa».