Àudios del 2017

Villarejo, a Cospedal: «Tinc un tema de l’hòstia contra Podem»

Surt a la llum una conversa de l’excomissari i l’exsecretària general del PP sobre el denominat informe PISA, un document fabricat el 2016 per l’anomenada «policia patriòtica» i filtrat a la premsa per divulgar la idea que Pablo Iglesias havia rebut diners il·legals de la dictadura iraniana

1
Es llegeix en minuts

El maig del 2017 el comissari José Manuel Villarejo va mantenir una conversa amb la llavors secretària general del PP María Dolores de Cospedalen què assegurava tenir «un tema de l’hòstia contra Podem» i en la qual la ministra de Defensa en aquell moment li responia: «Això és una bomba. Jo ho vull».

Segons publica aquest dijous el diari El País, en aquesta conversa Villarejo parlava amb Cospedal del denominat informe PISA (Pablo Iglesias S.A.), un document fabricat el 2016 per l’anomenada «policia patriòtica» i filtrat a la premsa per divulgar la idea que el dirigent de Podem havia rebut diners il·legals de la dictadura iraniana i que va reconèixer que era fals.

«Van fer la merda aquesta de l’informe PISA, que és una merda, i amb això el van vacunar», li va dir Villarejo a Cospedal, segons els àudios publicats pel diari, en què el comissari parla d’Iglesias en aquests termes: «El Coletas és un fill de puta...», i ella respon: «Un fill de puta en tota regla».

Villarejo li explica que el 2014 «tenia un segon tema de l’hòstia, és que tenia un coronel del servei secret veneçolà on m’anava a donar unes actes on hi havia reunions d’ETA amb el servei secret cubà i amb els de Podem. ¡A Veneçuela!». «Collons, això és una bomba», li diu Cospedal.

El comissari es refereix a una informació sobre un suposat pagament del Govern veneçolà de Nicolás Maduro a Pablo Iglesias a través del compte d’un banc situat en un paradís fiscal.

Notícies relacionades

Villarejo li explica que «aquesta bomba, quan jo els hi vaig dir a aquesta gent, el Paco [Martínez, ‘exnúmero dos’ del Ministeri de l’Interior] es va cagar. El Paco, pobret, bona gent i tal...», i Cospedal respon: «Però jo això sí que ho vull».

L’Audiència Nacional va arxivar fa deu dies l’última investigació oberta pel suposat finançament irregular de Podem.