Àudios Villarejo

Iglesias i Podem carreguen contra Ferreras després dels seus àudios amb Villarejo

Pablo Iglesias ha denunciat a través del seu compte de Twitter que Ferreras admetia en aquestes converses que la «notícia» sobre el seu compte «era falsa»

Iglesias i Podem carreguen contra Ferreras després dels seus àudios amb Villarejo

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

L’exlíder de Podem Pablo Iglesias, la seva successora Ione Belarra i altres dirigents morats han carregat contra el periodista de La Sexta Antonio García Ferreras després de publicar-se àudios de converses seves amb l’excomissari José Manuel Villarejo en què dubta de la veracitat d’una informació sobre suposats pagaments a Iglesias en un paradís fiscal de què la cadena s’havia fet ressò.

La publicació feta per ‘OkDiario’ el maig del 2016 afirmava que el Govern veneçolà de Nicolás Maduro va pagar 272.000 dòlars a Iglesias al paradís fiscal de Saint Vincent i les Grenadines el març del 2014, dos mesos després de la fundació de Podem, i va ser desmentida un dia després per l’entitat bancària.

El digital ‘Crónica Libre’ ha revelat, en una informació que firma Patricia López, àudios de converses entre Ferreras i Villarejo, actualment imputat en diverses causes, en què el periodista qualifica de «molt seriós», «molt delicat» i «massa matusser» el que va publicar Eduardo Inda, director d’‘OkDiario’, a qui diu estimar «com un germà».

La Sexta va abordar la informació sobre el suposat compte en un paradís fiscal d’Iglesias el 6 de maig del 2016, donant veu a Inda i recollint declaracions del llavors líder de Podem, en què qualificava la publicació de falsa. Un dia després, aquesta cadena es va fer ressò del desmentiment de l’Euro Pacific Bank, com s’assenyala en una publicació de la web de La Sexta datada el 2019.

Pablo Iglesias ha denunciat a través de Twitter que Ferreras admetia en aquestes converses que la «noticia» –Iglesias posa entre cometes aquest terme– sobre el seu compte «era falsa», però «igualment la va donar». Segons el seu parer, Ferreras «no hauria de tornar a exercir mai com a periodista».

«Ferreras té amistats poderoses i, d’ell, encara depèn el futur professional de molts periodistes i tertulians i també les expectatives de molts dirigents polítics. Assistirem a silencis eixordadors i vergonyosos», afirma a més Iglesias, que promet parlar al respecte a La Base, el podcast que dirigeix el diari ‘Público’.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Ione Belarra, actual ministra de Drets Socials, que acusa el periodista d’haver difós informació falsa sobre Iglesias i Podem «sabent perfectament el que feia», apunta que la seva contribució al «desprestigi» de Podem «ha sigut clau» i que ha fet «un mal irreparable a la democràcia». «Mai sabrem qui hauria governat a Espanya el 2016», assenyala.

«Contra Podem tot val: la manipulació i la mentida organitzades des del poder. El mal és irreparable, però és urgent cuidar la nostra democràcia i depurar responsabilitats en els braços polítics, judicials, policials i mediàtics de les clavegueres de l’Estat», ha assenyalat per la seva banda la ministra d’Igualtat, Irene Montero.

També Alberto Garzón, ministre de Consum i coordinador d’Izquierda Unida, ha denunciat a Twitter l’existència d’un «bloc reaccionari dins l’Estat» per «curtcircuitar» un projecte de modernització i progrés amb Iglesias com a «principal objectiu a batre», ja que Podem «va representar una amenaça per als privilegis de les elits dominants» i per a «una cultura política clientelar, enxufista i antiliberal».

Notícies relacionades

Adverteix Garzón que l’atac es dirigeix contra la democràcia i acusa «sectors socials i polítics» d’haver «mirat cap a una altra banda perquè els atacats eren Pablo Iglesias, Podem o els independentistes», mentre alerta que «el bloc reaccionari no deixa ostatges».

Les converses que revela ‘Crónica Libre’ comencen el març del 2017, abans que l’excomissari Villarejo fos detingut com a principal imputat de Tàndem, una macrocausa de presumpta corrupció policial, per la qual va passar tres anys i quatre mesos en presó provisional, fins que el 3 de març del 2021 va ser posat en llibertat, a l’espera que es resolguin les diverses causes que hi ha contra ell.