Cita a Palau

Sánchez i Aragonès es reuniran el 15 de juliol

  • El ministre Bolaños i la consellera Vilagrà conversen durant gairebé dues hores a Barcelona

Sánchez i Aragonès es reuniran el 15 de juliol

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuniran el pròxim 15 de juliol, en una trobada que servirà per acostar posicions després de l’espionatge a què es van veure sotmesos diverses desenes de líders independentistes –entre els quals, Aragonès– i com a pròleg d’una nova reunió de la taula entre governs.

L’anunci s’ha produït després de la reunió entre el ministre de Presidència, Félix Bolaños, i la consellera catalana de Presidència, Laura Vilagrà. La trobada, que ha durat gairebé dues hores, s’ha desenvolupat en un ambient molt més distès que les dues anteriors que van mantenir els mateixos protagonistes.

Per exemple, a diferència del que va passar a l’abril, Vilagrà ha rebut Bolaños a la porta del Palau de la Generalitat, on tots dos s’han saludat abans d’accedir al despatx de la consellera.

Notícies relacionades

La Generalitat continua denunciant l’espionatge del ‘Catalangate’, i Pere Aragonès fins i tot ha presentat una querella contra l’exdirectora del CNI, Paz Esteban, i l’empresa NSO Group, creadora del 'software’ Pegasus que es va utilitzar per espiar els mòbils de desenes de dirigents independentistes. Tot i això, en aquesta ocasió, a diferència del que va passar a l’abril, Vilagrà no ha demanat a Bolaños que deixessin els telèfons fora de la sala on es va celebrar la trobada.

Bolaños i Vilagrà ja es van reunir a Madrid fa dues setmanes, i va ser en aquella trobada en què es van comprometre que Sánchez i Aragonès mantindrien una reunió abans de les vacances d’estiu, i a acordar una metodologia per reprendre la taula de diàleg entre els dos executius.