Dissensió interna

Joan Tardà ataca la direcció d’ERC per abstenir-se en la llei de memòria històrica

  • El republicà es mostra «decebut» amb la cúpula del seu partit, a qui acusa de «blanquejar el final mentider» a anys de lluita contra «la impunitat franquista»

MADRID 19 12 2018  POLITICASESION DE CONTROL AL GOBIERNO  el portavoz de ERC Joan Tarda  saluda y regala el libro de Raul Romeva Rueda BOSNIA EN PAZ   LECCIONES RETOS Y OPORTUNIDADES DE UNA POSGUERRA CONTEMPORANEA    imagen  DAVID CASTRO

MADRID 19 12 2018 POLITICASESION DE CONTROL AL GOBIERNO el portavoz de ERC Joan Tarda saluda y regala el libro de Raul Romeva Rueda BOSNIA EN PAZ LECCIONES RETOS Y OPORTUNIDADES DE UNA POSGUERRA CONTEMPORANEA imagen DAVID CASTRO / Zeta_intramedia

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’expresident del grup parlamentari d’ERC al Congrés Joan Tardà ha carregat dilluns a la tarda, poc després que la seva força s’abstingués en el tràmit en comissió de la llei de la memòria històrica, contra la direcció del seu partit per no defensar el ‘no’. Tardà, sempre molt implicat en qüestions de memòria històrica, assumpte del qual ja va protagonitzar un enverinat debat amb el Govern del PSOE de José Luís Rodríguez Zapatero, va dir que estava «trist i decebut» amb la cúpula d’ERC.

Notícies relacionades

Quan el Govern central va presentar la llei, fa uns mesos, Tardà va ser un dels principals valedors del ‘no’ a l’admissió a tràmit del text. Malgrat l’oposició republicana, el text va tirar endavant i, després de mesos de negociació, es troba ja en la recta final de la seva aprovació, que es preveu per a la setmana vinent, independentment del que finalment voti Esquerra, per tal com l’Executiu central ja compta amb els suports necessaris.

Al tuit, Tardà assevera que «tants anys de denúncia de la impunitat per part de tants afiliats [d’ERC] no mereixien aquest final mentider blanquejat» pels republicans. «Érem l’última veu de les víctimes», diu Tardà amb referència al fet que, amb la nova llei, es tanca l’opció tant de perseguir els «botxins» del franquisme com de demanar un rescabalament econòmic a l’Estat per la barbàrie franquista.