CAS TÀNDEM

Villarejo demana la suspensió del judici després de tenir «un accident vascular cerebral»

L’excomandament policial assegura que té una «cefalea greu» que li produeix una «limitació funcional severa del moviment de l’ull»

Villarejo demana la suspensió del judici després de tenir «un accident vascular cerebral»

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
Tono Calleja
Cristina Gallardo

El comissari José Manuel Villarejo, que afronta una petició de pena de presó de més d’un segle, ha demanat la suspensió del judici que se celebra a l’Audiència Nacional després de tenir «un accident vascular cerebral amb parèsia III parell ull dret, amb cefalea greu i limitació funcional severa del moviment de l’ull», segons diu de forma textual l’escrit de 29 de juny dirigit al tribunal.

L’excomandament policial, que també exerceix en el judici com a codefensor a l’estar col·legiat com a advocat, reclama als magistrats que acordin «l’immediat reconeixement mèdic forense» després d’haver emmalaltit de forma «sobtada». Aquesta situació, continua l’escrit de Villarejo, li impedeix ser present en unes condicions de salut «adequades» en les pròximes sessions del judici.

En concret, demana que se suspenguin les sessions de la vista del judici oral de l’11, 12, 13 i 14 de juliol i es traslladin a les ja assenyalades als dies 5 a 8 de setembre, «si en aquesta data es troba ja en unes condicions mèdiques i legals mínimes que li permetin participar en el seu propi enjudiciament perquè pugui exercitar en plenitud el seu dret fonamental a la defensa», conclou.

García Castaño

D’altra banda, el jutge que instrueix a l’Audiència Nacional el cas Tàndem, Manuel García Castellón, ha rebutjat arxivar de forma provisional l’acusació contra el comissari jubilat Enrique García Castaño, que va patir de forma recent un ictus cerebral de caràcter greu que el manté hospitalitzat, a la peça separada sobre la contractació de BBVA a José Manuel Villarejo.

Notícies relacionades

I pren aquesta decisió després de rebre un informe forense de les conclusions del qual, explica l’instructor, «no es pot derivar que el sol·licitant es trobi en la meritada situació d’inimputabilitat, ni s’ha aportat cap altre document mèdic que apuntali tal contingència».

La valoració de la situació de García Castaño, prossegueix el jutge, no s’ha portat a terme perquè no ha sigut possible: «Donat que l’informe forense no corrobora que es presenti l’esmentada situació d’inimputabilitat ni la pretesa incapacitat mental sobrevinguda, no és possible atendre el peticionat, ja que no s’ha acreditat el supòsit de fet que comporta l’aplicació del precepte transcrit. Per tant, no s’ha acreditat la situació de demència –o situació equivalent o anàloga des del pla psíquic, en ordre al normal desenvolupament del procés penal–», conclou García Castellón, que rebutja l’arxiu provisional de la causa davant García Castaño.