Cimera de l’OTAN a Madrid

Pedro Sánchez, a l’inici de la Cimera de l’OTAN: «Putin, no guanyaràs»

El president del Govern insisteix que la cimera se celebra en un «punt d’inflexió històric», en un context «molt difícil»

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat en l’arrencada de la Cimera de l’OTAN, que se celebra aquest dimecres i dijous a Madrid, que en la cita els aliats envien un missatge «molt fort i molt clar», que és que el president de Rússia, Vladímir Putin, no guanyarà la guerra d’Ucraïna i que el país envaït «prevaldrà».

«Putin, no guanyaràs», ha assenyalat Sánchez durant la seva intervenció al Fòrum OTAN, celebrat als marges de la cimera en col·laboració amb l’Aliança Atlàntica, el Reial Institut Elcano, la German Marshall Fund, el Munic Security Conference i l’Atlantic Council.

El president ha insistit que la cimera se celebra en un «punt d’inflexió històric», en un context «molt difícil», però ha celebrat que Madrid «serà recordat» per l’ampliació de l’Aliança Atlàntica, després que Turquia hagi aixecat el veto a l’adhesió de Suècia i Finlàndia.

«És una notícia excel·lent», ha assenyalat, abans d’estendre la seva enhorabona a totes les parts implicades en la negociació que ha desbloquejat l’entrada a l’Aliança de «dues democràcies europees» que la «reforçaran».

Notícies relacionades

Sánchez ha fet un repàs per algunes de les decisions que sortiran de la Cimera de l’OTAN i ha remarcat el suport dels socis al nou Concepte Estratègic, que serà el ‘full de ruta’ de l’Aliança per a la pròxima dècada, «un futur tumultuós». A més, ha fet al·lusió al reforç del flanc est, la necessitat de resposta que plantegen «nous competidors», les amenaces híbrides i la crisi climàtica.

En aquesta línia, ha fet una menció especial a la necessitat de finançament de la missió futura de l’OTAN, un tema que també s’abordarà durant la cita a Madrid. «Els nostres objectius són la pau i la seguretat i una Aliança que les proporcioni», ha resumit el president.