Executiu de coalició

Unides Podem no anirà a cap dels actes de la cimera de l’OTAN

Echenique rebutja l’augment previst de la despesa en Defensa pels països europeus seguint els «interessos» dels Estats Units

Unides Podem no anirà a cap dels actes de la cimera de l’OTAN
1
Es llegeix en minuts

Els ministres d’Unides Podem no aniran a cap dels múltiples actes programats entorn de la cimera que l’OTAN celebrarà la setmana vinent a Madrid al rebutjar l’augment previst de la despesa en Defensa pels països europeus seguint els «interessos» dels Estats Units.

«No crec que això passi», ha respost aquest dijous Echeniqueal ser preguntat a TVE per la presència dels alts càrrecs del partit en les reunions i debats organitzats al voltant de la cimera de l’Aliança del 29 i 30 de juny.

El Govern ja va descartar aquest dimecres la possibilitat que ministres de Podem participin en la cimera, una decisió que és merament operativa i que determina l’organització, però van deixar la porta oberta que poguessin acudir als actes previstos entorn de la cimera.

Una possibilitat que Echenique també ha rebutjat aquest dijous amb l’argument que «les cimeres en què es pacta un augment de la despesa en armes no són les cimeres que agraden al nostre espai polític».

Ha apostat per trobades internacionals per consensuar mesures públiques de caràcter social, en comptes d’acordar incrementar el pressupost en «metralletes i bombes» i «executar el mandat de Trump d’apujar la despesa en armament dels països de la Unió Europea al 2 per cent».

«No compartim en absolut aquest objectiu», ha recalcat el portaveu d’Unides Podem, que, no obstant, ha valorat la reunió fixada en el marc de la cimera entre president del Govern, Pedro Sánchez, i el dels Estats Units, Joe Biden.

Ha explicat que «en clau internacional i geoestratègica» no els preocupa que hi hagi relacions bilaterals amb els EUA, però sí que els interessos europeus i espanyols se subordinin a aquest país.

Notícies relacionades

La Unió Europea i Espanya dins d’aquesta han de tenir una política exterior autònoma, segons l’opinió d’Echenique, que ha advertit que «per seguir els Estats Units a determinats llocs de vegades no ens ha anat bé, i és un país que últimament té problemes democràtics».

«¿Què passaria si Espanya i Europa accepten un esquema geoestratègic de seguidisme dels Estats Units i d’aquí dos anys torna a guanyar les eleccions Donald Trump?», ha preguntat el portaveu d’Unides Podem.

Temes:

Unides Podem