Ressaca electoral

El PSC no veu un canvi de cicle a Espanya després dels resultats d’Andalusia

  • «La Junta és la Junta i les generals són les generals», diuen els socialistes catalans

El PSC no veu un canvi de cicle a Espanya després dels resultats d’Andalusia

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha negat aquest matí que les eleccions andaluses, en les quals el PP s’ha disparat i ha obtingut la majoria absoluta i els socialistes s’han quedat a gairebé 20 punts, suposin un canvi de cicle en la política espanyola. «No hi ha cap símptoma de canvi des d’aquest punt de vista, i el treball que està fent el Govern espanyol té el suport del PSC», ha afirmat Jaume Collboni, que aquest dilluns ha exercit de portaveu del partit.

Malgrat el dur cop al PSOE al seu feu, i quan està previst que l’any que ve se celebrin eleccions tant municipals com generals, Collboni ha volgut distingir entre la naturalesa de cada cita amb les urnes. «Les eleccions a la Junta són a la Junta, i les generals són les generals. En les eleccions del 2019, Sánchez va obtenir mig milió de vots més que els que havia obtingut el PSOE en les autonòmiques. Els ciutadans saben discernir quan es tracta d’una convocatòria o d’una altra», ha assegurat. 

Notícies relacionades

Tanmateix, des del PSC sí que s’ha cridat l’atenció sobre el «problema de mobilització de l’electorat d’esquerra» que s’ha vist a Andalusia. «Ens ha de fer reaccionar. És obvi que no han aconseguit mobilitzar l’electorat per plantar cara a la dreta», ha afirmat el portaveu socialista.

Els socialistes catalans creuen que la tasca del candidat andalús del PSOE, Juan Espadas, és a partir d’ara «posar en marxa una tasca d’oposició que defensi els serveis públics amenaçats per polítiques regressives i la defensa dels drets i llibertats de les persones», que, segons ha dit, «la dreta en ocasions amenaça».