Baròmetre de juny

PSOE i PP perden més d’un punt, però Sánchez recupera avantatge sobre Feijóo, segons el CIS

PSOE i PP perden més d’un punt, però Sánchez recupera avantatge sobre Feijóo, segons el CIS
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

PSOE i PP han perdut impuls al baròmetre de juny publicat aquest dilluns pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Els socialistes han retrocedit 1,1 punts percentuals, fins al 29,2% dels vots, mentre que els populars han perdut l’últim mes 1,7 punts, i se situen en el 27%. Malgrat la baixada, Pedro Sánchez recupera cert avantatge sobre Alberto Núñez Feijóo i eleva la distància d’1,6 punts que els separava el mes passat a 2,2 punts.

Notícies relacionades

En plena campanya andalusa, el CIS ha situat els dos grans partits en un cert retrocés. Els socialistes baixen de la trentena en què s’havien instal·lat els últims mesos. Al març van arribar a aconseguir un 31,5% dels vots. D’altra banda, s’ha frenat la tendència creixent que tenien els populars des de la substitució al capdavant del partit de Pablo Casado. És el primer baròmetre de l’era Feijóo en què el PP, en lloc de pujar, baixa. Tot i així, els conservadors han experimentat un increment de gairebé 6 punts des de la marxa de Casado.

La distància entre les dues formacions s’ha elevat mínimament –0,6 punts– i se situa en un 2,2%, quan al febrer Sánchez avantatjava els populars en més de 7 punts. El baròmetre va ser realitzat entre l’1 i el 9 de juny, just en aquell període (dimarts 7 de juny) es va produir el primer xoc dialèctic entre el president del Govern i el líder dels populars al Senat.