Polèmica

Calviño sobre les inversions a Catalunya: «En faríem més si tinguéssim el suport d’altres institucions»

La vicepresidenta insta Algèria que «faci marxa enrere» i celebra la reacció de la UE

Calviño sobre les inversions a Catalunya: «En faríem més si tinguéssim el suport d’altres institucions»

Álvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha defensat la política d’inversions a Catalunya de l’actual Govern i ha lamentat el rol d’altres administracions, sense citar-les: «En faríem més si tinguéssim el suport d’altres institucions».

Així s’ha referit en una entrevista de Catalunya Ràdio aquest dilluns recollida per Europa Press a la proposta d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat, un projecte que es va discutir aquest estiu.

Calviño ha assegurat que l’actual Executiu té un canvi d’actitud «visible i evident» respecte als anteriors i ha celebrat haver desbloquejat infraestructures com el soterrament de les vies del ferrocarril al seu pas per Montcada i Reixac (Barcelona), l’accés a l’aeroport de Barcelona i el final dels peatges a l’autopista.

Quan se li ha preguntat per les relacions amb ERC, ha advocat per mantenir la majoria de la investidura i ha instat a «no barrejar les coses», amb referència a la negativa dels republicans a ratificar el pla anticrisi per l’espionatge amb Pegasus.

Algèria

La ministra ha instat Algèria a fer «marxa enrere» en la decisió de posar fi al Tractat d’Amistat, Bon Veïnat i Cooperació amb Espanya i ha celebrat la reacció de la Unió Europea.

Ha vinculat la decisió algeriana al fet que el país «estava cada vegada més alineat amb Rússia», per la qual cosa ha dit que no s’ha sorprès pel seu nou posicionament, i ha insistit que el subministrament de gas està garantit.

Inflació i tipus d’interès

Calviño ha reafirmat que «el preu de l’energia als mercats internacionals depèn molt de la guerra» d’Ucraïna i ha avisat de la repercussió que està tenint en els preus dels aliments.

Notícies relacionades

Ha atribuït l’augment del preu dels carburants a la tendència en els mercats internacionals, però ha assegurat que la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) «està vigilant molt de prop» la presència de males pràctiques a les gasolineres.

Així mateix, ha insistit en la necessitat de «ser responsables» en l’àmbit fiscal i ha afirmat que Espanya s’ha preparat per a la pujada dels tipus d’interès, per la qual cosa ha considerat que pot afrontar-la.