Eleccions a Andalusia

Feijóo demana votar Juanma Moreno perquè «Andalusia guanyi i el futur s’imposi al passat»

El president nacional del PP es va afegir a la campanya electoral andalusa en terres malaguenyes, on va advocar per «consolidar» el projecte d’«oportunitats, assossec i respecte» que lidera la formació de centredreta

Feijóo demana votar Juanma Moreno perquè «Andalusia guanyi i el futur s’imposi al passat»
4
Es llegeix en minuts

Alberto Núñez Feijóo segueix llaurant el camí que baixa per Despeñaperros fins al sud. Això sí, el seu debut oficial en la cursa electoral d’Andalusia es va fer esperar. Tant que, a l’inici i al final de la seva primera intervenció pública, el líder del PP va demanar disculpes per un considerable retard que, segons les seves paraules, va ser «conseqüència de l’enllaç entre Madrid i Màlaga». «El problema és que avui encara hi ha avions tripulats; aviat hi haurà avions no tripulats», va comentar amb aquest argot entre formal i humorístic que el caracteritza. A continuació es va equivocar quan va agrair la presència de l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, i de la número 2 de la llista del PP per al 19-J, Patricia Navarro, sobre qui va dir que «encapçala la candidatura per aquesta província» quan el número 1 per Màlaga és Juanma Moreno. Per ell, precisament, va demanar el vot en les eleccions del 19 de juny. Perquè Andalusia guanyi i el futur s’imposi al passat», va desitjar Feijóo.

El president nacional del PP es va afegir a la campanya electoral andalusa en terres malaguenyes, on va advocar per «consolidar» el projecte d’«oportunitats, assossec i respecte» que lidera la formació de centredreta. En la seva visita a les instal·lacions de la multinacional alemanya Dekra, establerta al Parc Tecnològic d’Andalusia (PTA), Feijóo va reclamar el suport a la gestió de Moreno en el Govern autonòmic. «És el moment que els andalusos facin el seu balanç personal, que vegin la forma de governar de Juanma Moreno i la de la resta de candidats, que vegin el model econòmic de Juanma i el comparin amb el que no funciona a Espanya; el de Juanma Moreno és el projecte en el qual creiem, prolongar tres anys i mig d’un bon govern és l’alternativa més sòlida per transformar Andalusia», va afirmar.

Feijóo, en canvi, no es va mullar a l’hora de pronunciar-se sobre la possibilitat que una victòria contundent del PP el 19-J comporti un canvi de cicle polític a Espanya: «El que passi en aquestes eleccions és la decisió legítima del poble andalús sobre quin model vol per als pròxims quatre anys; són unes eleccions autonòmiques pensades per i per a Andalusia amb una enorme transcendència en la vida de vuit milions i mig d’espanyols; el focus ara és Andalusia i les conseqüències només les podrem analitzar quan es tanquin les escoles i es faci el recompte de vots». Això sí, Feijóo no va ocultar el seu desig amb un missatge molt clar: «M’agradaria que Andalusia guanyi i el futur s’imposi al passat», va expressar, sense arribar a esmentar els anteriors governs socialistes.

Feijóo es va integrar en el terreny i va defensar que «el fet que Màlaga sigui reconeguda en molts àmbits, el turisme, la tecnologia, l’economia i la cultura, és una manera de fer política». «Màlaga sempre està entre les dues o tres primeres ciutats on es pot ubicar una empresa estrangera a Espanya i tampoc és casualitat que Andalusia estigui per sobre de la mitjana espanyola en tots els indicadors i que sigui el lloc on més baixa l’atur», va etzibar.

Segons l’opinió de Feijóo, «alguna cosa ha canviat a Andalusia quan ha passat de ser la que té més gent a l’atur a la que té més gent amb ocupació i ha deixat el furgó de cua per ser una locomotora econòmica». «La política és treballar, buscar oportunitats, competir, facilitar inversions i prioritzar, buscar l’aliment per al major nombre de famílies possibles, perquè això activa l’economia», va indicar.

En aquest punt va fer una altra picada d’ullet a Moreno i va advocar per «no trencar la millora constant de l’economia i consolidar el projecte polític de les oportunitats, l’assossec i el respecte en una de les regions amb més futur al sud d’Europa».

A més, va recórrer al contrast i va afirmar que «a Espanya no hi ha un sol indicador que no sigui preocupant». «Les previsions de l’economia espanyola són dolentes, el Govern no ha encertat en cap de les seves previsions econòmiques des del 2018 i és l’únic país de la UE que no ha arribat a la riquesa prepandèmia; estem retardats en l’execució de fons europeus, només el 6% d’aquests fons ha arribat a les empreses i la inflació està desbocada perquè ha tornat a pujar al maig», va afegir.

Feijóo va reiterar que «el PP tenia raó quan va plantejar que la inflació no era exclusivament una conseqüència de la guerra d’Ucraïna». «Lamentablement, el Govern ha decidit que la inflació la paguin els ciutadans, els autònoms i les petites i mitjanes empreses. En comptes de compartir el seu excés de recaptació d’impostos, se’l queda el Govern central, però aquests diners són de les famílies, sobretot de les de rendes mitjanes i baixes», va puntualitzar.

Notícies relacionades

El president del PP va recordar que «quan hi ha inflació cal sortir al rescat dels que tenen menys i no aprofitar-se dels impostos que paguen les famílies mitjanes i baixes».

«Andalusia és l’exemple que la baixada d’impostos és una solució i tots se’n senten orgullosos, votin qui votin, de viure a Andalusia, que és un dels llocs on s’entreveu més creixement i prosperitat no d’Espanya, sinó del sud d’Europa. Es poden abaixar impostos i es pot invertir més, perquè es recapta més i es pot invertir més en Andalusia», va concloure Feijóo.