La immersió

Alberto Núñez Feijóo: «A Catalunya hi ha un apartheid lingüístic»

Alberto Núñez Feijóo: «A Catalunya hi ha un apartheid lingüístic»

David Mudarra / PP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo considera que a Catalunya els alumnes «no poden tenir coneixement del castellà» i que pateixen una situació d’«apartheid», amb referència al sistema de segregació que va discriminar els negres a Sud-àfrica entre 1948 i 1993. El president del PP ha instat l’Executiu de Pedro Sánchez a presentar un recurs d’inconstitucionalitat per deixar en suspens el decret aprovat per la Generalitat de Catalunya, perquè «no entri en vigor». «Però sembla que no ho va fer. Per tant, tenim un Govern que se sent còmode que en una part del territori nacional s’incompleixi la llei», ha declarat en una entrevista a Onda Cero.

Notícies relacionades

Feijóo considera que, a les comunitats amb llengües cooficials, hauria de practicar-se un «bilingüisme cordial» que garantís que el 50% de les assignatures s’imparteixen en castellà. El cap de l’oposició ha censurat que Sánchez miri cap a un altre costat davant el pacte lingüístic acordat per ERC, Junts, el PSC i els comuns, que no inclou el 25% de castellà que reclama una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. «Hi ha un apartheid lingüístic dels nens i nenes catalanes, que no poden tenir coneixement del castellà a les aules», s’ha queixat.

Si el Govern no ho denuncia, ell es veurà «en l’obligació de presentar recurs d’inconstitucionalitat», quan ja els textos legals siguin ferms, «per protegir un dels dos idiomes cooficials a Catalunya».