Operació Catalunya

Villarejo responsabilitza l’amo de Método 3 de la filtració del dinar de La Camarga

  • L’expolicia es desvincula de la difusió de la reunió entre l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola i qui presidia el PP català

Villarejo responsabilitza l’amo de Método 3 de la filtració del dinar de La Camarga
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón té plena l’agenda dels pròxims dies de compareixences de l’excomissari José Manuel Villarejo en les diferents investigacions que té obertes. Aquest dimecres la declaració s’ha emmarcat en la denúncia interposada en contra seu per l’amo de l’agència de detectius Método 3, Francisco Marco, que li atribueix haver ordenat els escorcolls que es van produir el 2013 a la seva seu, segons diu, per robar-li informació sensible.

Davant els mitjans, Villarejo ha assegurat que va ser el mateix Marco qui va filtrar la gravació del dinar que es va produir el juliol del 2010 al restaurant barceloní de La Camarga entre Victoria Álvarez, exparella del primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, i la llavors presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho. L’expolicia ha afirmat que Marco va actuar per diners a petició dels Pujol, que volien amb això «treure pressió política».

I quant al motiu de la denúncia presentada contra ell, va afirmar que dels escoroclls se’n va ocupar el que era responsable d’Assumptes Interns, Marcelino Martín-Blas, i ho va traslladar al llavors director adjunt operatiu de la Policia, Eugenio Pino. Fonts presents en la declaració han destacat que malgrat les seves manifestacions a les agendes de l’excomissari apareixia la transcripció de la reunió anteriorment que es conegués l’àudio.

Per ordre d’Interior

Notícies relacionades

I malgrat que l’operació Catalunya per si mateixa no era objecte de la compareixença davant el jutge, Villarejo va explicar a les càmeres que l’esperaven que ell sempre va actuar per ordre del ministre de l’Interior, llavors Jorge Fernández Díaz, que està imputat a la peça Kitchen, en la qual s’investiga el presumpte espionatge a què va ser sotmès l’extresorer del PP Luis Bárcenas per la cúpula d’Interior de Mariano Rajoy per arrabassar-li la documentació sensible per al PP que pogués guardar.

Segons l’expolicia, els detectius no poden participar en investigacions, malgrat la qual cosa va admetre haver col·laborat amb l’agència de Marco en el passat.