Insta a fugir dels greuges

La ministra Sánchez, sobre l’execució d’infraestructures a Catalunya: «Comparar-se amb Madrid genera crispació»

La ministra de Transport demana confiança en el Govern espanyol i avançar en «l’agenda del retrobament» acordada amb ERC.

La ministra Sánchez, sobre l’execució d’infraestructures a Catalunya: «Comparar-se amb Madrid genera crispació»

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Transport, Raquel Sánchez, ha instat aquest dimecres a evitar posar l’accent en els «greuges» en el debat sobre l’execució de les inversions de l’Estat a Catalunya i ha demanat confiança en aquest Govern, que és «fiable, compleix i està accelerant els projectes com mai no s’havia fet abans».

En declaracions a RAC-1, Sánchez ha insistit que «és una evidència que mai com ara no havíem tingut un volum d’obres tan alt» a Catalunya i ha rebutjat les comparatives amb altres comunitats, perquè, segons el seu parer, hi ha elements que distorsionen les xifres, com la pandèmia, la crisi provocada per la guerra d’Ucraïna o «la complexitat» dels projectes d’inversions.

«Vull transmetre el missatge que aquest és un Govern fiable, que compleix i que està accelerant els projectes com mai no s’havia fet abans. [...] L’escenari és d’esperança i optimisme, perquè segur que aquest any i el que ve l’execució serà millor», ha dit.

Notícies relacionades

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha alertat que «els greuges creen crispació i això no està amb sintonia amb l’agenda del retrobament», acordada amb ERC.

En aquesta línia, ha demanat que es tingui en compte que aquest any s’estan licitant el doble d’obres que l’any passat i que, a més del capítol de les inversions, el Govern central fa transferències a Catalunya a través de la disposició addicional de l’Estatut, així com d’altres a ajuntaments en àmbits molt diversos.