Compareixença en el Congrés

El PP exigeix que el Govern concreti què van robar dels mòbils de Sánchez, Robles i Marlaska

Sol·licita la convocatòria de la comissió de despeses reservades per conèixer les dades sostretes

  • Especial multimèdia: a qui i com ha espiat el programa Pegasus

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP considera que Pedro Sánchez vol escapolir-se de la compareixença monogràfica sobre Pegasus en el Congrés sense donar informació sobre la greu fallada de seguretat que va revelar el seu Govern a l’anunciar que els mòbils del cap de l’Executiu i els ministres Margarita Robles (Defensa) i Fernando Grande-Marlaska (Interior) havien sigut intervinguts. La portaveu dels conservadors, Cuca Gamarra, ha reclamat a Sánchez que concreti quin aparell li van punxar (¿el personal o l’oficial?), quins documents li van robar (vídeos, whatsapps...) i si les dades sostretes «posen en perill la seguretat d’Espanya». Gamarra ha anunciat que el seu grup parlamentari ha registrat la convocatòria de la comissió de despeses reservades amb l’objectiu de conèixer la informació extreta del seu aparell i dels mòbils de Robles i Marlaska.

La dirigent del PP tem que Sánchez s’hagi convertit en «un president lligat de peus i mans» a qui poden fer amb la informació robada i ha comentat que el seu canvi respecte al Sàhara Occidental, en favor del Marroc, pugui deure’s a l’espionatge del seu mòbil.

Gamarra s’ha regirat contra les nombroses referències a la corrupció del PP que ha fet el president del Govern en la seva intervenció inicial i li ha recordat que el PSOE té dos presidents del partit condemnats per corrupció: José Antonio Griñán i Manuel Chaves. L’Audiència de Sevilla va castigar el primer per malversació i el segon per prevaricació pel cas dels ero. «No entraré ni en el seu joc brut ni en el seu fang, perquè és aquí per donar explicacions», ha començat la diputada conservadora abans de demanar-li informació concreta a Sánchez sobre l’espionatge.

Notícies relacionades

Gamarra considera que Sánchez no té «sentit d’Estat» i li ha retret que «implori taules (de diàleg) amb els que volen trencar» la convivència, amb referència a la Generalitat de Catalunya, mentre no té un «curs de diàleg estable i permanent» amb el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo.

La portaveu del PP considera que Sánchez va cessar la directora de CNI, Paz Esteban, per «complir la seva responsabilitat» i espiava dirigents independentistes mentre ell estava «plenament informat» dels passos que feien els serveis d’intel·ligència.