Considera les súpliques

El Suprem rectifica i tornarà a revisar els indults del procés

zentauroepp46933712 presos hablando190212103204

zentauroepp46933712 presos hablando190212103204 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El canvi de composició de la secció del Tribunal Suprem encarregada de revisar els indults del procés concedits pel Govern de Pedro Sánchez ha sigut determinant i ha rectificat la seva pròpia decisió del mes de gener passat i tornarà a estudiar els recursos interposats contra la mesura de gràcia, segons ha informat aquest dimarts l’alt tribunal.

La decisió suposa que els pronunciaments sobre la falta de legitimació de sis dels set recurrents que s’oposaven a la concessió dels indults als líders del procés no es poden fer en aquest moment processal, cosa que suposa anul·lar aquell tancament d’aquesta via de via per revocar la mesura de gràcia i posposar-la fins a adoptar una sentència definitiva.

D’aquesta manera, la Sala Tercera ha considerat tots els recursos de súplica presentats excepte l’interposat per l’entitat Pro Patrimonium Sixena y Jerusalén, que es rebutja per unanimitat. Així, el tribunal ordena la continuació dels procediments i posposa al tràmit de sentència el pronunciament sobre la falta de legitimació dels recurrents plantejada per l’Advocacia de l’Estat en tots els recursos.

Notícies relacionades

El contingut íntegre de les interlocutòries es coneixerà en els pròxims dies i inclourà vots particulars.