Negociacions sobre el català a l’escola

El PSC pressiona: «El castellà no pot ser tractat com a llengua estrangera»

  • Els socialistes reclamen que en la nova llei sigui tractat com a llengua d’aprenentatge

  • Demana que s’evitin ambigüitats en la nova regulació i afirma que no s’aixecarà de les converses

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu del PSC al Parlament, Alicia Romero, ha assegurat que el seu partit «no s’aixecarà de la taula» de la negociació amb ERC, JxCat i els comuns per respondre a la sentència del TSJC sobre el 25% de castellà. Romero ha insistit, no obstant, que «el català és centre de gravetat, però [la nova legislació] cal reconèixer de manera clara i nítida que el castellà és llengua d’aprenentatge, no pot ser tractat com a llengua estrangera».

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el PSC pressiona perquè el castellà sigui reconegut en la nova legislació reguladora del català a l’escola. «No generem problemes ni creem ambigüitats», ha reclamat Romero a l’hora de definir la nova llei de política lingüística, mentre ha esperat que s’arribi a un acord fins i tot en el ple parlamentari que comença aquest dimecres, atenent a situacions precedents.

«Les sentències s’han de complir»

Sobre el contingut de les negociacions, la portaveu socialista ha demanat prudència sobre la discreció de les negociacions per poder arribar a acords. Afirma que l’actitud dels quatre grups és «constructiva». Amb tot, Romero ha assegurat que la bona regulació és la del 24 de març passat, segellada entre els quatre grups i de la qual poques hores després es va desmarcar Junts. I sobre el TSJC, el PSC és clar: «Les sentències s’han de complir»