Descansat després d’una nit tranquil·la amb sopar

El rei emèrit Joan Carles I torna a pujar al ‘Bribón’, a l’espera de vent per a la regata

El club nàutic informa que les proves es reprendran «quan les condicions meteorològiques ho permetin»

1
Es llegeix en minuts

Segona jornada del rei emèrit a Sanxenxo. Joan Carles I ha arribat sobre les 10.50 d’aquest dissabte a les instal·lacions del Reial Club Nàutic per participar en la regata de vela que s’hi celebra aquest cap de setmana i en la qual competeix la seva embarcació ‘Bribón 500’.

Juan Carlos ha arribat davant l’atenta mirada d’un grup de periodistes i una vintena de curiosos que han observat el seu pas al cotxe conduït pel seu amic, l’empresari Pedro Campos, des del qual el rei emèrit ha saludat amb un gest amb la mà a la premsa.

Als voltants del passeig marítim, desenes de persones s’han concentrat per protestar per la tornada del rei emèrit i per criticar la recepció que li van tributar les autoritats locals. La marxa, impulsada per col·lectius nacionalistes sota el lema ‘Galiza non ten rei’, ha comptat amb la participació de dirigents del BNG, principal força de l’oposició a Galícia, com el diputat en el Congrés Néstor Rego i la parlamentària autonòmica Montse Prado. Els assistents han portat multitud de banderes independentistes, ensenyes republicanes i fins i tot s’hi han pogut veure samarretes de solidaritat amb el raper català Valtònyc, condemnat per injúries a la Corona i escapat a Bèlgica.

Aliè a aquesta protesta, abans d’arribar al club nàutic, al sortir de la casa de Campos, l’exmonarca va declarar a la premsa que « tot molt bé, moltes gràcies pel que esteu fent». El seu amic i amfitrió va manifestar als periodistes que el rei emèrit havia descansat molt bé aquesta nit després d’un sopar tranquil entre amics i que té moltes ganes de navegar avui, per això té la intenció d’embarcar en el ‘Bribón’.

Notícies relacionades

Però potser el pla de vela de Joan Carles I haurà d’esperar. El club nàutic de Sanxenxo acaba d’anunciar que, com que no hi ha vent, de moment no es pot sortir a navegar, tot i que tampoc ha especificat fins quan.

Des del Club Nàutic de Sanxenxo acaben de confirmar que les regates de la jornada del dissabte que se celebren en el marc de la Copa d’Espanya de Vela de 6 metres han sigut ajornades «indefinidament» per les condicions meteorològiques.