Rei emèrit

Joan Carles I planeja una segona visita a Sanxenxo: al juny per revalidar el seu títol mundial de vela

El rei emèrit acudeix al Club Nàutic de Sanxenxo entre una gran expectació

2
Es llegeix en minuts

Quan només fa unes hores que és a Sanxenxo després de dos anys fora d’Espanya, Joan Carles I ja es mostra amb ganes de tornar. Segons ha explicat aquest matí l’alcalde de la localitat, Telmo Martín, el rei emèrit li ha traslladat que tornarà el 10 de juny per competir en el Campionat del Món de vela de la classe 6mR, disciplina en què manté el títol des del 2019.

Aquest torneig s’estendrà fins al dia 19, de manera que l’estada de l’ex cap de l’Estat a la ria de Pontevedra es prolongaria bastant més que en aquesta primera incursió. D’acord amb Martín, Joan Carles li ha manifestat la seva intenció de defensar el seu títol en aquesta categoria de barcos clàssics i també de competir en la regata d’aquest cap de setmana, la Viatges Interries del IV Circuit d’Espanya, que li serviria de preparació després de molt temps sense regatejar al comandament del ‘Bribón’. La seva tripulació, en canvi, ha apuntat aquest mateix matí que el més probable és que surti en el barco de recolzament, no en el veler, tot i que serà ell mateix el que prengui la decisió.

Després del seu estrepitós aterratge ahir a Vigo, el monarca va reaparèixer passades les 12.30 d’aquest divendres al Reial Club Nàutic de Sanxenxo, enmig d’una gran expectació. Hi va arribar amb cotxe, amb la seva filla la infanta Elena, i es va parar uns cinc minuts a parlar amb autoritats i membres del club i a saludar la gent que s’havia amuntegat allà per veure’l. A la porta del club esperaven feia més de dues hores una multitud de periodistes, amb més de 180 mitjans confirmats de tot el món.

Tot i que la premsa li va dirigir nombroses preguntes, es va limitar a contestar: «Estic molt bé». Després va accedir a l’interior de les instal·lacions. Segons han comentat regidors de Sanxenxo presents a la recepció, l’ex cap d’Estat ha fet broma que no veia tantes càmeres des del dia del seu casament. Es va declarar «molt content i sorprès» per l’acollida a la localitat de la ria de Pontevedra.

Notícies relacionades

En l’apartat de les anècdotes, una periodista li va regalar uns esclops gallecs (‘zocas’). El rei li va replicar en gallec que «non chove», assenyalant al cel. Membres de seguretat van recollir els esclops per entregar-los-hi després.

Tal com es recull en el programa del Nàutic de Sanxenxo, la regata Viatges Interries del IV Circuit d’Espanya de la classe 6 M es disputarà entre divendres i diumenge. Fonts del club van explicar ahir que l’entitat no té previst fer un «homenatge» pròpiament dit a l’ex cap de l’Estat. «El pla és el mateix de sempre», sí que és cert que se celebrarà la tradicional recepció prèvia a la regata, en què l’emèrit podrà saludar les autoritats i la directiva del club, així com molts dels socis que han sol·licitat a l’entitat poder donar la benvinguda de nou a Espanya al monarca.