Congrés del PP

Ayuso i Feijóo clausuren el congrés del PP de Madrid que ha posat fi al casadisme

La presidenta de la Comunitat de Madrid mostra el seu agraïment a Feijóo per la confiança «sense tuteles»

Ayuso i Feijóo clausuren el congrés del PP de Madrid que ha posat fi al casadisme
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va ser elegida divendres com a presidenta del PP de Madrid amb el 99,12% dels vots dels compromissaris (2.030 dels 2.052) en el 17è congrés extraordinari del partit que se celebra a Ifema. Els presidents autonòmics del PP van acompanyar la que era candidata única a presidir el partit a la regió i aquest dissabte ho farà el president, Alberto Núñez Feijóo.

Ayuso agraeix a Feijóo la seva confiança

Ahir, Ayuso va agrair al president del Partit Popular la seva confiança «sense tuteles» i li va assegurar que el PP madrileny és «casa» seva.

«Ha dipositat tanta confiança en nosaltres que cada vegada que ha parlat del congrés només ha preguntat ‘en què us puc ajudar’. Sense tuteles, tot i que se les podria permetre sense demanar permís», va assegurar en el seu discurs.

Tal com va assenyalar, la petició de Feijóo va ser «tenir criteri i saber organitzar-se bé per posar al capdavant equips guanyadors». «Perquè a tu tampoc t’agrada perdre el temps ni fer-lo perdre als altres. T’honra», va destacar.

La presidenta madrilenya va recordar que el PP de Madrid és l’equip per la circumscripció del qual es presentarà Feijóo per ser president del Govern. «Som, per tant, el seu equip electoral. Som casa seva», va remarcar.

Final del casadisme

El congrés que va consagrar ahir Isabel Díaz Ayuso com a presidenta va evidenciar el final del casadisme, que quedarà apartat del poder després que els afins a Pablo Casado juguessin un rol clau en l’intent de frenar les aspiracions orgàniques de la dirigent madrilenya.

Notícies relacionades

En el congrés nacional del PP que va elegir Alberto Núñez Feijóo com a líder, les mencions a Casado van ser l’excepció i el conclave madrileny ha seguit el mateix guió.

L’expresident dels populars no hi ha sigut convidat –tot i que podria haver-hi acudit com a afiliat– ni apareix en el vídeo d’obertura de la trobada, malgrat que recollia actes i moments en què estava al capdavant del PP.