Farà una proposta de «regeneració»

Feijóo demana reprendre la negociació sobre el CGPJ després del 19-J

«Refredarem el nivell de crispació que ha provocat el Govern central en les últimes setmanes i esperarem que acabi un període electoral molt important a Espanya», ha dit

Feijóo demana reprendre la negociació sobre el CGPJ després del 19-J
1
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest divendres que presentarà una proposta de «regeneració» del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i altres òrgans constitucionals i ha apostat per reprendre les negociacions després de les eleccions andaluses del 19 de juny i quan s’hagi «refredat» el «nivell de crispació» actual.

«Refredarem el nivell de crispació que ha provocat el Govern central en les últimes setmanes i esperarem que acabi un període electoral molt important a Espanya, que són les eleccions andaluses, i el PP es compromet a presentar una proposta per a la reforma i actualització del CGPJ», ha manifestat en una entrevista a RNE, que ha recollit Europa Press.

Feijóo ha dit que espera que al Govern central li «interessi» la seva proposta i no continuï «fent oposició a l’oposició». Al seu entendre, «no és fàcil pactar amb algú que no vol pactar» i que quan ho necessita es decanta per l’«independentisme».

Acusa Sánchez d’«ocupar les institucions»

Al preguntar-li si se sent obligat a renovar l’òrgan de govern dels jutges per mandat constitucional, Feijóo ha assegurat que se sent «obligat a intentar-ho fins a l’últim instant», però ha defensat «regenerar la manera d’elegir el CGPJ».

Notícies relacionades

«Em sento previngut per les decisions unilaterals del Govern ocupant les institucions de l’Estat amb càrrecs polítics que venen directament del Govern», ha manifestat, citant com a exemple l’ocorregut amb la Fiscalia General de l’Estat o ara amb la directora del Centre Nacional d’Intel·ligència, que ocupava un càrrec al Ministeri de Defensa.

El PP ha obert una ronda amb diferents associacions judicials en el marc de les converses per a la renovació del CGPJ. Aquestes trobades es mantenen amb la intenció d’obtenir propostes per desbloquejar la situació que manté en funcions des de desembre del 2018 els vocals de l’òrgan de govern dels jutges. Fonts pròximes a la negociació han destacat a Europa Press el caràcter discret de les trobades, així com la disposició de Génova d’escoltar les associacions.