País Valencià

El calendari de la crisi del Consell: Puig anunciarà els seus nous consellers aquest cap de setmana

El ple d’aquest divendres serà de comiat per a Marzà i una part de la quota socialista del Govern

El calendari de la crisi del Consell: Puig anunciarà els seus nous consellers aquest cap de setmana
1
Es llegeix en minuts

Ximo Puig té un calendari definit per als canvis que pensa fer al Consell. El ple de demà divendres serà l’últim del gabinet actual, que està des del 2019 amb el canvi en la vicepresidència segona de Rubén Martínez Dalmau per Héctor Illueca (Unides Podem). Serà un ple de comiat per a una bona part de la quota socialista, perquè el president de la Generalitat manté la idea d’una renovació profunda, i per a Vicent Marzà (Compromís). Res s’ha mogut en els plans del cap de l’Executiu després de l’adeu per sorpresa del conseller d’Educació, al qual Compromís ja ha anunciat el seu relleu, continuista: la fins ara secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit. Aquest és el pla que Puig ha traslladat als seus més pròxims.

Notícies relacionades

A partir d’allà, la intenció és anunciar els canvis durant el cap de setmana. Per a això, Puig ha d’acabar de lligar els noms amb què oferir una imatge d’impuls i rellançament del projecte de Govern per al tram final de legislatura i després de donar per superada l’etapa dura de la pandèmia. Segons ha pogut saber aquest diari, el cap del Consell s’hauria trobat algun obstacle a causa del marge escàs que queda de govern.

El pas següent, tancada la llista de canvis, seria efectuar dilluns les cerimònies habituals d’intercanvi de carteres per iniciar així setmana amb equip nou i donant per tancada aquesta etapa breu de transició de cara a la primera remodelació àmplia enmig d’una legislatura que executa el líder del PSPV.