Trama d’espionatge

ERC redobla el setge sobre Margarita Robles pel ‘Catalangate’

  • Els republicans exigeixen el cap de la ministra de Defensa també per les seves percepcions de fins on pot arribar un Estat en la seva autodefensa

ERC redobla el setge sobre Margarita Robles pel ‘Catalangate’

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els republicans demanaran aquesta setmana al Parlament que el Govern assumeixi «responsabilitats polítiques» d’una vegada, i això passa, segons ERC, per la dimissió «com a mínim» de la ministra de Defensa, Margarita Robles. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha detallat que no es tracta només «d’assumir les culpes pel que s’ha fet o pel que no s’ha fet, sinó també pel que ella ha dit», amb referència a les paraules de la ministra al Congrés en què justificava certes accions per la necessitat d’un estat de defensar-se davant determinades amenaces. «Dir això, el ‘poc els passa’ [als independentistes] és inacceptable», ha asseverat la portaveu

Atès que la figura de la directora del CNI, Paz Esteban, és a la corda fluixa, sobretot arran que es conegués que els mòbils tant de Pedro Sánchez com de la mateixa Robles havien sigut ‘infectats’, els republicans se centren ja a aconseguir una contrapartida política a «un escàndol majúscul que a qualsevol altre país de la Unió Europea hagués portat ja un rosari de dimissions», ha apuntat Vilalta. «S’han vulnerat drets, algú ha d’assumir aquestes responsabilitats mentre s’arriba fins al final en la investigació i en les explicacions», ha sentenciat.

Notícies relacionades

Els republicans consideren que el fet que passades tres setmanes l’Executiu encara no hagi mogut un dit, almenys per responsabilitzar-se d’un espionatge polític, és una mostra que l’Estat espanyol està disposat «a carregar-se la democràcia en defensa de la unitat d’Espanya. Els és igual vulnerar drets, siguin de qui siguin».

La també secretària general adjunta d’ERC ha reiterat la conveniència, segons els republicans, que se celebri un conclave entre Sánchez i Aragonès, sempre que «es tracti d’una reunió amb informació i transparència, no només un mer acte formal per fer-se una foto», va advertir.

Temes:

Catalangate