La trama russa del procés

L’oficina de Puigdemont admet els contactes amb l’enviat rus

L’oficina de Puigdemont admet els contactes amb l’enviat rus

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L’oficina de Carles Puigdemont ha admès que el llavors president de la Generalitat es va reunir amb un presumpte emissari del president rus, Vladímir Putin, el dia abans de la declaració unilateral d’independència, segons ha publicat avui EL PERIÓDICO.

L’exsecretari de relacions internacionals de Convergència, Víctor Terradellas, va organitzar la trobada entre Puigdemont, el presumpte exdiplomàtic rus Nicolai Sadovnikov, el també rus Serguei Motin i l’empresari català Jordi Sardà Bonvehí.

Els russos van oferir ajuda econòmica i militar al Govern per a una possible independència unilateral a canvi de posar en marxa un sistema de criptomonedes.

Notícies relacionades

Segons fonts de l’oficina de l’expresident a l’agència ACN, Puigdemont va rebutjar els oferiments per «inconvenients i poc creïbles». Puigdemont es va negar a donar la seva versió a aquest diari.

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre interrogarà aquest dimecres Terradellas per conèixer les activitats de la seva fundació, CatMón i els seus contactes amb Rússia.