Propostes sobiranistes

Les joventuts de Junts demanen proclamar la independència després d’unes altres eleccions

  • Assumeix que aquesta via generaria «repressió» i «costos personals» però demana assumir aquest repte

zentauroepp41175513 graf3088  barcelona  03 12 2017   el expresidente de la gene171203141110

zentauroepp41175513 graf3088 barcelona 03 12 2017 el expresidente de la gene171203141110 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), organització juvenil vinculada a Junts després d’anys associada a Convergència, proposa tornar a convocar eleccions catalanes perquè, en cas de majoria absoluta independentista, es proclami la independència.

Així consta en un esborrany de les joventuts de cara a la convenció que celebraran el cap de setmana que ve. El text assumeix que aquesta proposta independentista generarà «repressió» i «costos personals» però demana assumir aquesta realitat de cara a les «futures generacions».

En concret, al document que està elaborant la JNC es proposa que després d’unes noves eleccions, si els partits independentistes obtenen la majoria absoluta dels vots i escons proclamaran al Parlament la independència després de la investidura del nou president. Proclamació emparada en el resultat del referèndum del 2017. A la campanya electoral del 14-F, la candidata de Junts, Laura Borràs, també va prometre activar la declaració d’independència amb majoria absoluta independentista si Junts guanyava.

Desobediència sense desordres

Notícies relacionades

A partir d’allà, la JNC proposa un Govern de concentració nacional, una llei de transició nacional, una ponència d’estudi constitucional i la sol·licitud del reconeixement internacional, entre altres passos. També s’hauria de tornar a convocar eleccions, aquesta vegada constituents, perquè el nou Parlament redacti la nova Constitució catalana, que haurà de ser ratificada en un referèndum. Després d’això tornaran a convocar-se eleccions, que ja serien les primeres de la república catalana.

Tot això, segons les joventuts de Junts, sense «terminis ni contemplacions» i mitjançant un mètode de desobediència que no s’ha de confondre, afirmen, amb «desordres públics». Respecte a això citen com a exemples en positiu precedents com el de Thoreau i Gandhi i parlen de la necessitat de «debilitar» el poder de l’Estat amb formes com la desobediència fiscal.