Espionatge

El Govern central advoca per aclarir el cas Pegasus abans de prendre decisions

«No es tracta d’assenyalar, sinó de buscar què és el que ha passat per reparar-ho», ha dit la ministra Isabel Rodríguez

El Govern central advoca per aclarir el cas Pegasus abans de prendre decisions
1
Es llegeix en minuts

La ministra portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquell dilluns que, davant el suposat espionatge amb Pegasus, no «es mira d’assenyalar, sinó de buscar què és el que ha passat per reparar-ho i, quan se sàpiga la dimensió del que ha passat, es podran prendre decisions per millorar i que no torni a passar».

En una entrevista concedida a Castella-la Manxa Media (CMM) i preguntada per si la dimissió o cessament de la directora del Centre Nacional d’Intel·ligència, Paz Esteban, solucionaria la crisi originada per l’espionatge, Rodríguez ha volgut llançar un missatge de «serietat i rigor», i ha defensat que se sàpiga què ha passat abans de prendre decisions. I en aquests moments, ha afegit, s’està veient «què ha passat».

La portaveu del Govern ha remarcat que Espanya és un estat de dret on no es poden vulnerar ni drets ni llibertats individuals si no és d’acord amb la llei, i ha remès a les explicacions que va donar Esteban en la comissió de secrets oficials del Congrés.

Ha insistit que el Govern actua amb transparència i seguretat, i ha argumentat que va ser per transparència que va posar en coneixement de l’opinió pública i de la justícia que s’havia detectat el programa Pegasus en diversos mòbils de membres de l’Executiu.

D’altra banda, la portaveu ha afirmat que «no deixa de sorprendre» que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, «hagi trigat gairebé un mes o més» a prendre la decisió de ser senador per designació autonòmica, perquè era l’esperat.

Notícies relacionades

El senador gallec del PP per designació autonòmica, Juan Serrano, presentarà aquest dilluns la seva renúncia al càrrec i el grup popular al Parlament de Galícia proposarà Feijóo per ocupar aquesta vacant.

«Era pràcticament el que tots estàvem esperant», ha assenyalat la també ministra de Política Territorial, que, no obstant, ha admès que «no deixa de sorprendre» que hagi trigat més d’un mes a fer el pas, ja que és president del PP des de primers d’abril.