Cas de les mascaretes

Podem demana al jutge que la responsable d’Hisenda d’Almeida sigui imputada

Busquen que es cridi a declarar Engracia Hidalgo després de la negativa del jutge a imputar el gerent de la funerària municipal

Podem demana al jutge que la responsable d’Hisenda d’Almeida sigui imputada
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

El Grup Municipal de Podem a l’Ajuntament de Madrid cerca que també els responsables municipals, i no només els comissionistes Luis Medina i Alberto Luceño, siguin investigats a la causa del ‘pelotazo’ amb material sanitari per a l’Ajuntament de Madrid.

Per això, i malgrat la negativa del jutge Adolfo Carretero a imputar a la causa el gerent de l’Empresa Municipal de Serveis Funeraris de Madrid, Fernando Sánchez González, busquen que es cridi a declarar per prevaricació Engracia Hidalgo Tena, delegada de l’Àrea de Govern d’Hisenda.

Aquesta alt càrrec municipal va ser qui va firmar el conveni amb la funerària per a l’adquisició de material sanitari durant la pandèmia. La formació també sol·licita que es prengui declaració en qualitat d’investigada a Elena Collado, coordinadora general de Personal i Recursos Humans de l’Ajuntament de Madrid.

En un escrit remès al Jutjat d’Instrucció número 47 al qual ha tingut accés aquest diari, Podem denuncia que es va tractar «d’eludir la normativa de control aplicable a les contractacions efectuades per l’ajuntament mitjançant l’artifici del conveni amb l’empresa mercantil de què depèn», cosa que suposa «un evident i groller apartament de la legalitat amb unes nefastes conseqüències que han sortit ara, almenys parcialment, a la llum».

Havia de conèixer les instruccions

Així, apunten que Hidalgo era l’última responsable de la comunicació sobre la tramitació d’expedients de contractació d’emergència emesa un dia abans de la firma del primer dels contractes objecte de l'esmentat procés. Per tant, havia de tenir coneixement del fet que les instruccions de contractació que van sortir del departament, així com la llei de contractes del sector públic quedaven incomplertes com a conseqüència del conveni que ella mateixa va firmar amb l’empresa pública

Notícies relacionades

Podem destaca a l’escrit que es va utilitzar la funerària municipal per a la «sostracció del control previ a la tasca de la Intervenció» i no per «una qüestió de possibilitat d’avançament de fons» com va sostenir en la seva declaració davant la Fiscalia Anticorrupció Elena Collado. De fet, la possibilitat de lliurament de fons a justificar ve recollida a l’ article 120 de la llei de contractes del sector públic, que regula els contractes d’emergència, i que també s’aplica a l’ajuntament, per la qual cosa no era necessari traslladar les contractacions a una empresa mercantil.

A l’escrit, afegeix que «resulta evident el nexe causal entre les il·legalitats del procés de contractació analitzat i el perjudici que amb l’esmentada contractació s’ha causat a les arques de l’ajuntament».