Punxades telefòniques

Aragonès demana que es desclassifiqui l’autorització judicial per espiar-lo

  • Afirma després de les explicacions de Paz Esteban que «l’assumpció de responsabilitats és inajornable»

Aragonès demana que es desclassifiqui l’autorització judicial per espiar-lo

ACN / MARIA ASMARAT

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat que es desclassifiqui «immediatament» l’autorització judicial que va obtenir el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) per espiar el seu telèfon mòbil amb el programa Pegasus. Li serviria, afirma, per «conèixer les motivacions» d’aquesta actuació i «poder exercir el dret de defensa».

Ho ha explicat en un comunicat oficial, que la Generalitat ha emès després que la directora del CNI, Paz Esteban, confirmés aquest dijous al matí que el centre d’intel·ligència va espiar una vintena d’independentistes amb autorització judicial, entre els quals el president de la Generalitat.

Notícies relacionades

Segons Aragonès, aquesta informació «confirma i augmenta la gravetat del cas d’espionatge massiu». «Estem davant una vulneració flagrant del dret a la intimitat, de participació política i institucional, tant de les persones espiades com de totes les que s’hi han relacionat», afegeix el text.

Al marge d’aquestes consideracions, el president continua insistint que és «urgent» que la Generalitat rebi «totes les explicacions públiques sobre aquesta qüestió», així com «saber qui va donar l’autorització política i qui tenia constància» de l’operació. I per això exigeix «una resposta al més alt nivell» i insisteix, després que la setmana passada ja demanés el cap de la ministra de Defensa, Margarita Robles: «És inajornable l’assumpció de responsabilitats».