Anunci de l’expresident

Carles Puigdemont deixarà de presidir Junts per Catalunya després del congrés del juny

  • Anima aquell que tingui una «demostrada capacitat de lideratge» a succeir-lo

zentauroepp44933142 former catalan president carles puigdemont addresses a press180907133347

zentauroepp44933142 former catalan president carles puigdemont addresses a press180907133347 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident Carles Puigdemont ha anunciat als militants de Junts per Catalunya la seva decisió de deixar de presidir el partit després del congrés del juny. En una carta als associats, Puigdemont argumenta que el partit necessita «una presidència més implicada» del que ell ho ha estat.

En aquest sentit, apunta que el càrrec que ostenta des de la fundació de Junts fa dos anys l’ha d’ocupar aquell que «participi permanentment» en les reunions i en les decisions. Per això, i com va avançar EL PERIÓDICO, Puigdemont anuncia formalment que no es presentarà a la reelecció.

Anima els aspirants

Notícies relacionades

En el text, l’expresident elogia la figura de l’encara secretari general, Jordi Sànchez, que tampoc no es mantindrà en el càrrec. I acaba remarcant que Junts és el seu partit, del qual assumeix els «postulats» i una manera d’organitzar-se no vertical ni de «pensament únic».

Puigdemont, sense donar pistes, anima les persones que «tenen una demostrada capacitat de lideratge» a fer el pas per assumir la presidència de la formació.