Espionatge a l’independentisme

L’informàtic que va revelar el ‘Catalangate’ va visitar diverses vegades Puigdemont

  • Elies Campo va compartir amb l’expresident projectes digitals, com la creació d’una criptomoneda

Mas Periodico Elies Campo

Mas Periodico Elies Campo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Elies Campo, l’enginyer que ha liderat la investigació sobre l’espionatge a l’independentisme català, va viatjar diverses vegades a Brussel·les per presentar a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont diversos projectes digitals, segons publica el diari ‘El Mundo’

Segons aquesta informació, basada en dades aportades per la Guàrdia Civil a les investigacions obertes a l’Audiència Nacional i un jutjat de Barcelona entorn dels moviments de l’independentisme després de l’1-O, Campo va presentar avenços sobre el projecte digital «amb què l’independentisme buscava disposar de control sobre votacions electròniques i la creació d’una moneda digital».

Notícies relacionades

Així, «en la branca de la investigació sobre el moviment Tsunami Democràtic, la Guàrdia Civil va detectar ‘freqüents’ viatges a la capital europea per part dels informàtics encarregats de desenvolupar el projecte basat en la tecnologia ‘blockchain’». «El motiu dels viatges era, segons fonts de la investigació, presentar els avenços de l’anomenat projecte denominat Vocdoni de votació digital». Els primers desplaçaments detectats es van produir el 2019.

Elies Campo «és el responsable principal de l’informe de The Citizen Lab –dependent de la Universitat de Toronto– sobre el presumpte espionatge a líders independentistes a través del programa informàtic Pegasus», segons l’esmentat diari. «Campo és investigador i investigat, ja que el seu nom apareix a la llista de 63 supòsits espiats de l’entorn independentista.»