‘Catalangate’

El PSC intenta temperar els ànims entre la Generalitat i el Govern

  • Illa demana «no trencar-ho tot» i esperar a veure com acaba el cas d’espionatge

El PSC intenta temperar els ànims entre la Generalitat i el Govern

EFE

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC està intentant temperar els ànims entre el Govern central i la Generalitat perquè els avanços en matèria de diàleg i d’estabilitat parlamentària a Madrid no saltin pels aires després de l’esclat del ‘Catalangate’. El primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha cridat específicament a «no trencar-ho tot» per les denúncies d’espionatge a polítics independentistes.

El PSC és en una situació delicada respecte a aquest escàndol. De moment, els socialistes catalans demanen confiança en la investigació que ha anunciat el Govern central per aclarir si hi va haver espionatge i el seu abast, perquè «una cosa és investigar i una altra és donar per descomptats els resultats d’aquesta investigació».

És el que han repetit tant Illa a TVE com la vice primera secretària d’Organització, Lluïsa Moret, a la seu dels socialistes catalans. El líder del PSC també ha advertit contra mesures dràstiques com les que proposa JxCat, que «no aporten res» ni «resolen res», informa Efe.

Notícies relacionades

«Trencar el pacte a la Diputació de Barcelona, ¿quin problema concret resol a la ciutadania? Cap», ha remarcat Illa. El líder del PSC ha aplaudit les decisions anunciades pel ministre Félix Bolaños després de la seva reunió amb la consellera Laura Vilagrà –l’adopció d’un «control intern» al CNI, la desclassificació de documents i la constitució ben aviat de la Comissió de Secrets Oficials del Congrés– i ha recordat algunes decisions del Govern central respecte a l'independentisme: «El Govern d’Espanya a Catalunya ha indultat i ha dialogat».

En una línia similar, Moret ha demanat després confiança en l’Executiu i temps per saber en què acaba la investigació. «ERC i els comuns se situen al final del procés», ha contestat quan se li ha recordat que aquests dos partits demanen ja dimissions en el Govern central.