Conseqüències del ‘Catalangate’

El Defensor del Poble obrirà una investigació sobre Pegasus

L’oficina que dirigeix l’exministre Ángel Gabilondo vol avaluar si l’exercici de drets fonamentals s’han posat «en risc»

El Defensor del Poble obrirà una investigació sobre Pegasus
1
Es llegeix en minuts
EFE

El Defensor del Poble obrirà una investigació sobre el cas de presumpte espionatge a més de 60 membres independentistes, molts d’ells catalans, per mitjà de l’eina de ‘software’ Pegasus.

Notícies relacionades

L’organisme que lidera l’exministre i exportaveu socialista a Madrid Ángel Gabilondo «està analitzant les informacions sobre una eventual utilització inadequada de les eines de ‘software’ Pegasus que hagin pogut posar en risc l’exercici de drets fonamentals. En particular, els relacionats amb el dret a la privacitat», ha explicat aquest diumenge a Efe aquesta institució.

El Defensor del Poble, que actua en qualitat d’alt comissionat de les Corts Generals per a la defensa dels drets constitucionals, «obtindrà les dades precises per obrir una actuació d’ofici a fi de contribuir al bon funcionament institucional i vetllar pel respecte dels drets fonamentals reconeguts en la Constitució», ha manifestat.