‘Catalangate’

Aragonès amenaça de retirar el suport parlamentari a Sánchez

  • El president assevera que el PSOE està responent al ‘catalangate’ «com ho faria el PP»

Aragonès amenaça de retirar el suport parlamentari a Sánchez

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Davant la sospita que el refredament de les relacions amb el Govern central per part de la Generalitat potser no sigui prou suggerent per al PSOE i Pedro Sánchez, el president Pere Aragonès va pujar aquest dimecres un esglaó en l’escalada del tracte entre els dos executius. Aragonès, en una entrevista a RAC-1, ha amenaçat de retirar el suport parlamentari al Congrés al Govern del PSOE-Unides Podem si l’Executiu de Pedro Sánchez no dona les corresponents explicacions ni assumeix les responsabilitats per la trama d’espionatge generalitzat a l’independentisme.

Notícies relacionades

Aragonès ha continuat flirtejant amb la tercera via oberta per ell en l’estret espai entre la voluntat de Junts i Carles Puigdemont de trencar tota relació amb el Govern espanyol i la del seu company Oriol Junqueras, que va defensar la pervivència de la taula de negociació pels seus positius efectes que té sobre la comunitat internacional.

El president ha recordat que un dels motius per a la creació de la taula de negociació és la voluntat del PSOEaparèixer, davant l’electorat català, com «una cosa diferent del PP». d’ «Si volen ser diferents del PP», va sentenciar Aragonès, «que actuïn de manera diferent del PP, que donin explicacions i assumeixin responsabilitats, perquè fins ara estan actuant exactament com ho haurien fet els populars».