Tribunals

El jutge troba menys de 250 euros en el compte de Luis Medina i no pot embargar-lo

Sol·licita a les acusacions que plantegin altres mesures per assegurar la responsabilitat civil – Si és condemnat haurà de respondre per la comissió de gairebé un milió d’euros en contractes sanitaris a l’Ajuntament de Madrid

1
Es llegeix en minuts

El jutge Adolfo Carretero no ha pogut embargar preventivament l’empresari Luis Medina per assegurar que pugui fer front a la responsabilitat civil de ser condemnat pel ‘pelotazo’ de gairebé un milió d’euros en comissions que va cobrar a l’Ajuntament de Madrid pels contractes de material covid.

En un escrit remès a les parts avançat per ‘elDiario.es’, el titular de Jutjat d’Instrucció de Madrid número 47 assenyala que en els comptes de l’aristòcrata hi han trobat menys de 250 euros i els demana que proposin «l’adopció de noves mesures cautelars de caràcter econòmic per assegurar les responsabilitats civils», segons han confirmat fonts jurídiques.

Notícies relacionades

El magistrat va admetre aquest dimarts la personació com a acusacions particulars, és a dir, com a perjudicats directes dels presumptes delictes, tant de l’Ajuntament de Madrid com dos partits de l’oposició municipal, Podem i el PSOE. Està a l’espera que Més Madrid acabi de fer alguns tràmits per deixar-lo també ser part del procediment.

En la mateixa resolució, destaca la gravetat dels delictes d’estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals imputats a Medina i el seu soci en la trama, Alberto Luceño, i remarca que aquestes conductes s’haurien comès «en el moment més àlgid de la pandèmia de covid 19, amb milers de morts diàries».