Tribunals

El jutge destaca la «gravetat» del ‘pelotazo’ de les mascaretes a Madrid al coincidir «amb milers de morts»

El jutge admet la personació de l’Ajuntament, el PSOE i Podem, i demana a Rita Maestre i Més Madrid que emplenin un tràmit que li falta per ser també part en aquesta causa

El jutge destaca la «gravetat» del ‘pelotazo’ de les mascaretes a Madrid al coincidir «amb milers de morts»
1
Es llegeix en minuts

El titular del Jutjat d’Instrucció núm. 47 de Madrid, Adolfo Carretero, destaca la «gravetat» dels delictes d’estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals per les quals han sigut denunciats per la Fiscalia Anticorrupció els empresaris Luis Medina i Alberto Luceño. Remarca que van poder cometre’s, «en el moment més àlgid de la pandèmia de covid-19, amb milers de morts diàries».

Notícies relacionades

Així ho assenyala en la interlocutòria a la qual ha tingut accés ‘El Periódico de España’ i que incideix que els esmentats delictes «no només afecten els fons públics», sinó que ha de tenir-se en compte que tenen «un interès general i una enorme repercussió pública», a l’investigar-se el maneig dels esmentats fons en un assumpte tan greu com va ser l’adquisició de material sanitari en les esmentades dates.

En aquesta causa s’investiga un presumpte ‘pelotazo’ per prop de 6 milions d’euros en comissions obtinguts pels dos empresaris a tres contractes per proveir de mascaretes, guants i test per detectar la covid als funcionaris de la funerària municipal.