Govern

Isabel Rodríguez enalteix l’Estat de les autonomies davant les postures «populistes»

La ministra defensa el desenvolupament competencial com a instruments que garanteixen uns serveis en condicions d’«igualtat real i efectiva»

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Política Territorial i Portaveu del Govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, ha enaltit aquest dimecres l’Estat de les autonomies com a model per al desenvolupament socioeconòmic i la cohesió territorial davant les postures «populistes» i els partits polítics que el qüestionen. «Els que qüestionen l’Estat de les autonomies qüestionen l’Estat del benestar», ha recalcat.

Durant el seu discurs pronunciat en l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra del nou hospital de Puertollano (Ciudad Real), la ministra ha celebrat el model autonòmic que ha permès que regions com Castella-la Manxa assumissin competències tan importants com les sanitàries, cosa que al seu torn ha derivat, el seu judici, en una substancial millora dels serveis públics «de qualitat».

Així, Rodríguez ha defensat les autonomies i el desenvolupament competencial com a instruments que garanteixen uns serveis en condicions d’«igualtat real i efectiva».

Crítica a les propostes de baixades d’impostos

Notícies relacionades

En aquest context, la també portaveu de l’Executiu central ha valorat la inversió en el sistema públic de salut «malgrat les dificultats de la pandèmia», i ha criticat les propostes de baixades d’impostos que reclamen determinades formacions polítiques.

«No és el moment de retallar», ha insistit, davant la necessitat de «reforçar» un sistema públic sanitari que, segons Rodríguez, ha demostrat el seu important paper davant la «prova de foc» de l’epidèmia per covid-19, i que ha permès que Espanya sigui «líder» de vacunació a Europa i estigui «a punt» de treure la seva primera patent de vacuna. «La salut té un cost, però no té preu», ha emfatitzat, citant el polític Ernest Lluch, que com a ministre de Sanitat va establir les bases del model de sanitat pública actual.