Investidura a Castella i Lleó

El Govern reclama a Feijóo que es fixi en la dreta europea i aïlli Vox

  • L’Executiu central mostra la seva preocupació per l’entrada dels ultres en el Govern de Castella i Lleó

El Govern reclama a Feijóo que es fixi en la dreta europea i aïlli Vox
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Després que la ultradretana Marine Le Pen entrés en la primera volta de les eleccions presidencials franceses aquest diumenge, l’extrema dreta espanyola segellarà la seva irrupció en el Govern de Castella i Lleó aquest dilluns. Vox recolzarà la investidura del popular Alfonso Fernández Mañueco i s’assegurarà quatre llocs en l’Executiu. El missatge del Govern central és clar: s’ha d’aïllar la ultradreta i no donar-li cabuda en les institucions. L’exemple que s’ha de seguir, diuen, és el de la dreta europea.

«No ocultem la preocupació del Govern perquè l’extrema dreta ocupi la responsabilitat de govern», ha reconegut la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, a primera hora del matí en una entrevista a Antena3. Tot seguit, ha demanat al líder del PP Alberto Núñez Feijóo que faci una «reflexió» i es fixi en la dreta europea, que està «posant cordons sanitaris» a formacions similars a la que dirigeix Santiago Abascal.

Notícies relacionades

Durant el traspàs de poder en el PP, Feijóo ja va donar la seva aprovació a l’acord amb els ultres a Castella i Lleó, tot i que ha preferit no verbalitzar-lo en públic. Així, Rodríguez ha reclamat a l’encara president de la Xunta un «canvi de rumb, una dreta centrada, europea, que posi fi a la ultradreta al nostre país».

«Que s’encenguin totes les alertes», ha dit la ministra portaveu després de conèixer els resultats de la primera volta de les eleccions presidencials franceses, en les quals han entrat Emmanuel Macron i Marine Le Pen. També s’ha pronunciat sobre els pèssims resultats obtinguts pel partit socialista francès, que només ha aconseguit el 5% dels vots: «Són moments difícils els que estem vivint. Són circumstàncies excepcionals i molt concretes. L’important és que en aquests moments tots estiguem per combatre els plantejaments de la ultradreta», ha sentenciat.