Madrid

Un advocat cosí d’Almeida va ser el contacte per al ‘pelotazo’ de les mascaretes

Carlos Martínez-Almeida Morales, advocat i cosí de l’alcalde de Madrid, és el familiar que la Fiscalia Anticorrupció situa com a peça clau en la presumpta trama per obtenir comissions milionàries de contractes de mascaretes de l’ajuntament

Un advocat cosí d’Almeida va ser el contacte per al ‘pelotazo’ de les mascaretes
2
Es llegeix en minuts

Carlos Martínez-Almeida Morales, advocat i cosí de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, és el familiar que Fiscalia Anticorrupció situa com a peça clau en la presumpta trama per obtenir milionàries comissions de contractes de mascaretes de l’Ajuntament de Madrid, segons fonts pròximes a la investigació.

La Fiscalia Anticorrupció s’ha querellat contra els empresaris Luis Medina i Alberto Luceño com a responsables de la trama, segons va avançar eldiario.es. Tots dos van actuar «amb ànim d’obtenir un exagerat i injustificat benefici econòmic» i no només es van aprofitar de la fama de Medina, fill de Naty Abascal, sinó de conèixer un pròxim a Almeida, d’acord a l’escrit de la Fiscalia.  

«La persona que inicialment va contactar amb l’Ajuntament de Madrid va ser Luis Medina, aprofitant la seva condició de personatge conegut en la vida pública i la seva amistat amb un familiar de l’alcalde de Madrid», assenyala l’escrit de la Fiscalia Anticorrupció. 

Segons fonts pròximes a la investigació, l’esmentat familiar és Carlos Martínez-Almeida Morales. En l’entorn de l’alcalde se’l coneix com el «cosí guapo» d’Almeida. 

Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, Carlos Martínez Almeida té un despatx d’advocats, Martínez-Almeida Abogados.

Segons consta en la seva pàgina web, el cosí de l’alcalde va realitzar els cursos de Doctorat a la Universitat Autònoma de Madrid en Dret Mercantil, així com cursos de postgrau a la Universitat de Georgetown a Washington D.C., és àrbitre del Tribunal Espanyola d’Arbitratge i especialista en litigació amb més de 20 anys d’experiència professional. 

A més, és secretari del Consell d’Administració i assessor jurídic de diferents societats de l’àmbit sanitari, industrial, tecnològic i financer. És patró tresorer de la Fundació Anar d’ajuda a la Infància, àmbit en què ha participat de forma compromesa i activa com a president de la Plataforma d’Organitzacions d’Infància.

Notícies relacionades

Segons fonts municipals, el familiar de l’alcalde no coneix Luis Medina ja que «es van posar en contacte amb ell a través d’una tercera persona».

«Aquest familiar va facilitar el mateix correu que es facilitava a tots aquells que contactaven amb l’ajuntament per a la venda de material sanitari. Totes les empreses havien de seguir el mateix curs», assenyalen des del consistori. «L’ajuntament no està sent investigat ni tampoc cap treballador. L’ajuntament és en tot cas el perjudicat per aquests fets i es personarà si es demostra que hi ha hagut un trencament a les arques públiques», precisen fonts municipals.