Votació

El PSC rebutja per innecessària la consulta dels Jocs d’hivern

Els socialistes diuen que «no hi ha alternativa» a presentar candidatura

El PSC rebutja per innecessària la consulta dels Jocs d’hivern

PSC

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els socialistes no creuen que la decisió que la Generalitat i el Govern d’Aragó presentin una candidatura conjunta per acollir els Jocs Olímpics d’hivern del 2030 s’hagi de ratificar en una consulta popular com la que ha plantejat el Govern. La vice primera secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC, Lluïsa Moret, ha rebutjat aquest dilluns aquesta votació perquè «no hi ha alternativa als Jocs».

«Nosaltres ens mantenim fidels a la nostra proposta. Creiem que els Jocs s’han de fer, i tothom ha de fer el possible perquè aquesta candidatura prosperi», ha dit després del desmarcatge d’Aragó i que s’hagin conegut les dues preguntes que el Govern sotmetrà a consideració de la població de diverses comarques catalanes. 

Notícies relacionades

El 24 de juliol es portaran a terme dues consultes: una a l’Alt Pirineu i Aran, on tindrien lloc les proves, i una altra al Berguedà, el Solsonès i el Ripollès. «¿El Govern ha de presentar una candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics 2030?» serà la primera pregunta, mentre que en la segona es plantejarà al segon grup de comarques si volen involucrar-se en la candidatura.

El PSC, de moment, no es planteja fer campanya, perquè aquesta manera d’abordar els Jocs «no és al guió» dels socialistes, que des del primer moment han recolzat l’esdeveniment. «El Govern ha d’impulsar i participar en el lideratge d’aquesta convocatòria conjunta, que és una oportunitat per al país i que pot proporcionar molts beneficis al Pirineu i a tot Catalunya», ha insistit Moret.