Primer comitè executiu

Feijóo reforça l’aliança amb Moreno al triar Bravo com a vicesecretari d’Economia

  • Perfil de Feijóo: L’home que sabia esperar, per Antón Losada

Feijóo reforça l’aliança amb Moreno al triar Bravo com a vicesecretari d’Economia

CRISTINA QUICLER / AFP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo té tancada la nova direcció del PP. Als noms de Cuca Gamarra com a secretària general i Elías Bendodo, com a coordinador del partit, ha sumat aquest diumenge les cinc vicesecretaries que faltaven per conèixer. Al capdavant de la vicesecretaria institucional (amb competències de política internacional) hi haurà Esteban González Pons; en la de Polítiques Socials, la madrilenya Carmen Navarro Lacoba; en la de Coordinació Autonòmica i Local, Pedro Rollán; en la vicesecretaria d’Organització, Miguel Tellado i en la d’Hisenda, l’andalús Juan Bravo. D’aquesta manera, Isabel Díaz Ayuso tindrà, amb Rollán i Navarro, dues persones que han desenvolupat la seva carrera a Madrid, tot i que no ocupen cap de les carteres més rellevants davant el cicle electoral que ve.

Feijóo ha explicat que els tres criteris que ha aplicat per a la seva elecció han sigut que els elegits tinguin «àmplia trajectòria orgànica», «una acreditada capacitat de gestió» i «experiència en desafiaments importants». El nou líder del PP ha donat a conèixer la nova direcció en el seu primer discurs davant el comitè executiu nacional del partit, que s’ha reunit aquest matí a Sevilla.

Tellado, home clau

Notícies relacionades

El nom de Tellado, que recolzarà Bendodo en el dia a dia del partit, va entrar a les quinieles des del principi perquè era el secretari general del PP gallec i home de total confiança de Feijóo. No només controla per complet el partit en la seva comunitat, sinó que la interlocució ja és fluida amb tots els dirigents territorials. De fet, molts barons i dirigents de diferents comunitats consideren que té un profund coneixement orgànic de tot el partit que li permetria aconseguir ràpidament les regnes internes en un lloc de l’executiva. Apunten també a les «idees» i «la claredat» amb què veu el futur projecte i cap on s’ha d’encaminar la formació.

Feijóo, que va ser elegit amb més del 98% dels vots dissabte, completa així l’equip que es farà càrrec del nou PP. La incorporació de Bendodo, home fort de Juanma Moreno Bonilla, a Génova, constata l’aliança entre Galícia i Andalusia. Un pacte en fons i formes («la centralitat és el nostre màxim patrimoni», va dir l’andalús com a avantsala al discurs del nou líder nacional) que marcarà el camí al nou partit.