Visita a Brussel·les

Isabel Díaz Ayuso: «No hi ha cas, és una guerra entre fiscalies aliena a la Comunitat de Madrid»

La presidenta autonòmica insisteix que en el contracte per a la compra de mascaretes del qual es va beneficiar el seu germà «no hi ha res irregular»

Isabel Díaz Ayuso: «No hi ha cas, és una guerra entre fiscalies aliena a la Comunitat de Madrid»
2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

«Aquí no hi ha res irregular. S’ha fet tot conforme a dret i ara el que hi ha és una guerra entre fiscalies que és aliena a la comunitat de Madrid». Així veu la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, la decisió de la Fiscalia Europea de carregar contra la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, per dividir la investigació sobre el contracte adjudicat a una empresa per a la compra de mascaretes, del qual es va beneficiar el germà de la presidenta madrilenya i que va ser finançat amb fons europeus. La dirigent popular diu que té una «sensació d’indefensió» i que «si no hi ha hagut un ús indegut de fons no hi ha cas».

«Hi ha una sensació d’indefensió perquè ja no saps qui opina què, en quin lloc et demanen quina informació. Nosaltres tenim tot conforme a dret, tot està bé i si algú ens demana més informació actuarem com ho vam fer al començament de tota aquesta història quan la Fiscalia va sol·licitar que els informéssim en temps i forma. A l’estar tot correcte, és una qüestió que s’aclareixin i que ens diguin quan acaba això», ha dit en una breu intervenció davant la premsa després de dos dies de visita a Brussel·les, en els quals s’ha reunit amb membres de la delegació del PP a l’Eurocambra i la presidenta Roberta Metsola, «un referent polític» per a la madrilenya.

¿La batalla oberta entre les fiscalies –l’espanyola i l’europea– podria perjudicar la investigació? «És tot estrany. No crec que mai hagi passat una cosa així. Hi ha una guerra entre fiscalies. Un desconeixement per complet de què passa. Hi ha indefensió, insisteixo, perquè no sé què fer. El que si sé és que està tot bé, està tot correcte» i que «no hi ha cas», ha insistit. El que sí que hi ha, segons el seu parer, és «interès a prolongar-ho, a erosionar políticament» i a generar «una sensació d’embrutar» perquè quedi «la sospita», ha denunciat. 

Fiscalització del cas

Notícies relacionades

Per això, el que toca és «ser pacient i informar on se’m sol·liciti» tot i que ha assegurat que ningú a Brussel·les li ha preguntat per aquest cas i ha criticat el fet que es parli d’aquest i no d’altres. «A cap cas se l’ha fiscalitzat i s’hi ha posat la lupa com a aquest», ha criticat recordant que tant la cambra de comptes, com la comissió de vigilància de les contractacions o la fiscalia anticorrupció han considerat correcte el contracte. «No hi ha cas. S’estira perquè no sé qui tindrà interès en què això sigui així, però ¿per què no es fa el mateix amb la resta?», ha preguntat.

«Crec que és una guerra política per intentar desgastar. Però, ¿què puc fer? M’importa que els ciutadans sàpiguen que no he utilitzat un sol euro de diners públics ni un minut en beneficiar ningú i que en els moments més difícils de la pandèmia el govern va actuar correctament», ha afegit rebutjant que hi hagués malversació de fons públics, insistint que no «hem donat un contracte al meu germà» i que tots els polítics haurien de rebre el mateix tracte. El grup del PP espanyol també ha traslladat la falta de coneixement que hi ha sobre la gestió dels fons europeus.