Amb l’informe del fiscal

El jutge Pedraz rebutja la personació de la Generalitat en el 3%

  • El magistrat té en compte que «en la Generalitat hi ha membres del partit polític hereu de l’investigat»

El jutge Pedraz rebutja la personació de la Generalitat en el 3%

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha rebutjat la personació de la Generalitat com a acusació particular en la peça separada del cas 3% en què s’investiga el presumpte finançament il·legal de CDC, a través de la productora audiovisual Triacom, única peça que segueix encara en instrucció. El gruix de la causa ja es va elevar a la Sala Penal per al seu enjudiciament.

En una providència, el magistrat argumenta, tal com ha informat la Fiscalia Anticorrupció aquest mateix dilluns, que la Generalitat no ha acreditat la seva condició d’ofesa o perjudicada ni ha aportat dades en què es pugui suportar la seva nova condició en aquest moment en el procediment que arriba a temps en instrucció.

Notícies relacionades

El magistrat fa constar que la seva personació seria si més no qüestionable, ja que «en la Generalitat hi ha membres del partit polític directament hereu dels partits polítics investigats en aquesta causa», fet que fa incompatible la personació com a acusació particular, que és la que tenen els perjudicats directes d’un delicte.