Candidatura Pirineus-Barcelona

Aragonès convocarà la setmana que ve la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern

  • La portaveu del Govern dona per fet que la candidatura serà al costat d’Aragó després d’arribar a un primer «acord tècnic»

Aragonès convocarà la setmana que ve la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès firmarà la setmana que ve el decret per celebrar la consulta sobre la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern 2030 després que el Parlament avalés la modificació de la llei de consultes. Serà llavors quan revelarà si les comarques del Berguedà, el Ripollès i el Solsonès queden incloses en la votació o si només poden votar els residents a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran.

Sigui com sigui, la Generalitat avança en la proposta olímpica al costat d’Aragó i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha comentat aquest dissabte, després de la segona cita de les «convivències» de l’Executiu, que la candidatura previsiblement serà conjunta. Per això divendres es va anunciar un acord «tècnic» que serà el que es presentarà al Comitè Olímpic Internacional.

Notícies relacionades

Plaja no ha amagat la seva sorpresa per la reacció d’Aragó, que ha refredat aquesta possibilitat «després de mesos treballant-hi». El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, va donar per fet aquesta setmana l’acord de Catalunya i Aragó per tirar endavant la candidatura, però el Govern d’Aragó ho nega a l’assegurar que encara no hi ha acord. «Encara no hi ha cap garantia que la candidatura es plantegi en termes d’igualtat i de manera equilibrada en tots els aspectes», van aclarir fonts de l’Executiu regional a aquest diari: «Mentre no estiguin clars tots els aspectes de la candidatura, Aragó no donarà el seu vistiplau. La desconfiança respecte a tots els altres interlocutors és absoluta», van insistir.

La portaveu del Govern ha assegurat que es tracta d’«una bona proposta» que «confirma que les proves reines es faran al Pirineu català» i l’hoquei gel a Barcelona. Així, ha indicat que els dos governs autonòmics treballen «conjuntament» i no ha volgut entrar a valorar les discrepàncies amb Aragó.