Per corrupció

Borràs presenta recurs contra la decisió del TSJC de deixar-la a un pas de judici

  • El jutge va tancar la instrucció del cas de la presumpta malversació de fons públics i va obrir el termini al fiscal perquè presenti el seu escrit d’acusació

Borràs presenta recurs contra la decisió del TSJC de deixar-la a un pas de judici

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha presentat un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de deixar-la a un pas de judici per un presumpte fraccionament de contractes quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La causa està oberta per un delicte de prevaricació administrativa, de frau administratiu, de falsedat en document mercantil i de contínua malversació de fons públics.

Borràs al·lega que s’han vulnerat drets fonamentals com la presumpció d’innocència o la possibilitat de defensar-se amb garanties, per la qual cosa denuncia irregularitats. En el recurs presentat, avançat per TV-3, la presidenta del Parlament acusa el TSJC de filtrar la interlocutòria als mitjans de comunicació i argumenta que «se l’ha presentat com a culpable abans de ser acusada i sense saber si realment s’asseurà a la banqueta». I afegeix que està patint una campanya mediàtica en què se li fa un «judici paral·lel». Un fet que, segons diu, la priva del seu dret a la defensa.

Borràs també argumenta una «situació de clara indefensió» perquè la seva defensa no ha pogut instruir-se amb l’«ingent material» que va permetre al Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona donar al TSJC.

Per això, el seu advocat assegura que «s’ha vulnerat el dret fonamental a la defensa i a un procediment amb garanties». I diu que s’hauria d’haver fet marxa enrere en les actuacions fins al moment en què Borràs hauria sigut citada, d’acord amb les exigències legals, per informar-la amb els fets concrets i els delictes que se li atribueixen.

Notícies relacionades

L’advocat de la presidenta del Parlament demana que s’anul·li la decisió del TSJC i que Borràs pugui declarar per tots els fets pels quals és investigada «sense exclusió del material que ha sigut acumulat en dates recents».

Segons la interlocutòria del TSJC del 14 de març, Borràs hauria adjudicat indirectament a un conegut seu set contractes per més de 132.000 euros relacionats amb la web de la institució i considera que «l’import de cada un d’aquests contractes fraccionats i de les corresponents factures dels adjudicataris es feia amb criteris arbitraris».